Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAGEN OVER PROVENIERSBRUG SCHIEDAM

SCHIEDAM- De storing aan de Proveniersbrug van afgelopen donderdag heeft meerdere gevolgen voor de Schiedamse binnenstad, stellen raadsleden. ‘Zo is er het slecht bereikbaar zijn bij calamiteiten en niet op de laatste plaats de inkomstenderving voor de al geplaagde ondernemers in de binnenstad’, concluderen de politici in een viertal raadsvragen. Er wordt door hen ook openlijk getwijfeld aan de expertise van de gemeente: ‘Heeft de gemeente bij storingen de kennis in huis om deze te verhelpen of moeten hier externen voor worden opgeroepen?’

Donderdagmiddag heeft een langdurige storing aan de Proveniersbrug geleid tot verkeersoverlast. De klep van de brug zou vanaf 16.00 uur wijd open hebben gestaan, stellen de raadsleden. De brugklep is wel omhoog gegaan, maar kon daarna niet meer naar beneden.

Vorig jaar maart en mei waren er vergelijkbare problemen met het sluiten van de brug. Er zat toen een verschil van 40 centimeter tussen de klep en het wegdek.

In juli 2015 werd het langslepend conflict met aannemer Van der Made bijgelegd. Twee jaar eerder werd de Proveniersbrug gerenoveerd, maar sinds de zomer van 2014 kon de brug niet meer open, omdat verschillende onderdelen van het mechaniek zijn afgekeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *