Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAGEN PRIVACY OPENBAAR WIFI-NETWERK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Hoe zit het met de privacy van de gebruikers van het openbaar WIFI-netwerk in Vlaardingen? De fractie Boers (fB) legt die vraag voor aan het gemeentebestuur van de haringstad. Sinds de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) eind vorig jaar duidelijk maakte dat de inzet van zogeheten wifi-trackers alleen in uitzonderlijke gevallen mag, zijn veel projecten in andere steden – voorlopig – stopgezet. De beloften van deze ‘smart cities’ zijn groot, maar tegen welke prijs? Waar het de fB vooral om gaat, is dat mensen zich onbespied moeten kunnen bewegen door de openbare ruimte.

De gemeente Tilburg verkocht gegevens van gebruikers van het openbare ­wifi-netwerk in de stad. Nadat de functionaris gegevensbescherming van de gemeente – een verplichte functie volgens de nieuwe privacywet – onlangs concludeerde dat dit niet mag is Tilburg gestopt. 

Met het ‘gratis’ wifi-netwerk in de Tilburgse binnenstad, werden de ‘mac-adressen’ van telefoons verzameld, in combinatie met locatiegegevens. Elk toestel heeft een eigen, uniek mac-adres en aangezien een ­telefoon vaak maar door een persoon wordt gebruikt, is dat volgens de privacywaakhond een persoonsgegeven. Dat betekent dat deze data niet zomaar verzameld mogen worden volgens de privacywet.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *