Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAGEN OVER OMVANG DAKLOZENPROBLEEM VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Hoe zit het met het aantal daklozen in Vlaardingen? De fractie Boers (fB) komt met een uitgebreide lijst schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur om dit duidelijk te krijgen. FB vraagt onder meer: ‘Daklozen zijn vaker jong en niet westers. Kunt u aangeven welk percentage en welk aantal een niet westerse achtergrond had/heeft en kunt u percentages en aantallen aangeven gesorteerd op jongeren en leeftijdscategorieën?’

Sinds 2009 voert het CBS jaarlijks een onderzoek uit naar de geschatte omvang en kenmerken van de populatie feitelijk daklozen in Nederland. Met deze cijfers krijgen ministeries, gemeenten, maar ook zorg–‐ en hulpaanbieders een helder beeld van de omvang en de aard van dakloosheid.

Het aantal daklozen in Nederland is tien jaar tijd verdubbeld. Jonge daklozen, tussen de 18 en 30 jaar, zijn er nu zelfs meer dan drie keer zo veel als in 2009. Nederland telt momenteel bijna 40.000 mensen zonder vaste woon‐ of verblijfplaats. Daarbij zijn mensen die illegaal in Nederland verblijven niet meegeteld, meldt het CBS.

De stijging van het aantal daklozen de afgelopen tien jaar laat een opvallende trend zien. Tussen 2009 en 2012 steeg het aantal behoorlijk, maar daarna leek de stijging voorbij. Maar vanaf 2014 ging de lijn opnieuw omhoog en nog veel harder zelfs. Opvallend, omdat toen de economische crisis wel grotendeels voorbij was.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VRAGEN OVER OMVANG DAKLOZENPROBLEEM VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *