Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAGEN OVER HANDHAVING AVONDKLOK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het handhaven van de avondklok, die vanaf vanavond in heel Nederland geldt, roept vragen op bij de partij Beter voor Vlaardingen (BvV). Raadslid Marco van Unen (BvV) hoort graag van het stadsbestuur wie die avondklok gaan handhaven. Van Unen: ‘ Zijn de boa’s bevoegd? Zo ja, worden deze binnen Vlaardingen ingezet? Als deze boa’s ingezet worden, zullen zij in de nachtelijke uren dienst moeten doen, is dat inmiddels geregeld? Zijn er afspraken gemaakt met de politie?’

Bij BvV is men ook benieuwd op welke wet- of regelgeving het instellen van de avondklok is gestoeld.

De nationaalsocialisten van Adolf Hitler maakten tijdens de Tweede Wereldoorlog eveneens gebruik van een avondklok. Nederlandse burgers mochten van de Duitse bezetter ‘s nachts niet meer de straat op zonder vergunning.

Een avondklok, ook wel spertijd, is de tijd waarin bepaalde beperkingen van toepassing zijn. Doorgaans verwijst het naar een tijdspanne tussen zonsondergang en zonsopgang waarin individuen in hun woningen moeten zijn, of zich niet op de openbare weg of in de openbare ruimte of buiten mogen bevinden. Een avondklok is een vrijheidsbeperkende maatregel die de rechten van de mens raakt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

15 reacties op “VRAGEN OVER HANDHAVING AVONDKLOK VLAARDINGEN

 1. Te hopen dat bijbehorende foto voor het Corona tijdperk is genomen. Alhoewel het gemiddelde niveau van een stadswacht en de illusie hebben dat ze boven de wet staan, zou het weleens anders kunnen zijn.

  1. Een regering die een avondklok instelt, verklaart haar burgers de oorlog. Wat volgt is straks dat EU-leger. Een soort van moderne vreemdelingenlegioenen met het ontbreken van gewetensbezwaren bij deze manschappen tegen machtsvertoon tegen de eigen bevolking.

   En dan de flauwekulreden waarom dit allemaal nodig is: Het is in de Nederlandse ziekenhuizen niet veel drukker dan bij andere griepgolven. Alleen zit door het testen veel personeel thuis. En door het spreiden van de covid-patiënten moeten alle ziekenhuizen zware maatregelen nemen.

   Wat mij wel weer bevreemd is de capaciteit die justitie plots blijkt te hebben. Dit in tegenstelling tot de onmogelijkheden die worden opgeworpen bij het bestrijden van de daadwerkelijke criminaliteit. Om nog maar te zwijgen over het halsstarrig weigeren van het handhaven van het verbod op gezichtsbedekkende kleding. Kom daar nu nog maar eens om met al die mondkappen. Opeens vallen puzzelstukjes in elkaar, niet waar…

 2. Die agentjes op de foto overtreden massaal de anderhalve meter regel, en deze samenscholing is ook te groot. Mooi voorbeeld weer.

  1. Kleine correctie Hans.
   Op de foto zie je geen agenten, maar stadswachten.
   Hetzelfde soort dat een heksenjacht maakt op burgers die een gebakje in een parkje eten met hoog bejaarde ouders.
   Daarom is dat soort ongeschikt voor politiefunctionaris en zelfs voor particuliere bewaker. Is niet voor niets dat de oorsprong van stadswachten langdurige werklozen zonder enige herseninhoud waren.
   De gemeente moest iets doen met die langdurige bijstandstrekkers. En voor enkele zilverlingen doen ze alles.
   Zal mij niet verbazen dat de foto in Schiedam is gemaakt.
   Is meteen duidelijk waarom het hele zooitje thuis heeft gezeten (m.u.v. gebedshuizen) door de corona.

    1. Was geen agent, een arrestantenbewaarder bij de politie is een BOA of ingehuurd figuur van een particulier beveiligingsbedrijf. Vrijwel dezelfde figuren die werkzaam zijn bij AZC’s , alleen zijn deze laatsten lager opgeleid en hebben geen Iq om enigzins aan het niveau van echte agenten of BOA’ s van de politie te kunnen tippen. Daarom is dit soort jaloers op echte agenten, en doen agenten nooit wat goeds in hun ogen en zullen nooit nalaten om deze kanjers publiekelijk aan te vallen. Laten we de discussie zuiver houden en ons houden aan de feiten en niet aan aannames. Zie trouwens op de foto alleen stadswachten met de rug naar de mensen toe gedraaid. Kenmerkend voor hun houding naar de maatschappij toe.

     1. Er stond toch in het betreffende artikel van 14 januari dat het een werknemer van de politie betrof.

     2. Een werknemer van de politie is een ruim begrip. Per definitie is een werknemer van de politie geen agent.
      Aan agenten worden over het algemeen wel de zwaarste eisen gesteld.
      Het zijn wel allemaal politiemedewerkers.
      Binnen de politieorganisatie zijn er diverse mogelijkheden om zelf bij te dragen aan een veilige samenleving. Op straat of achter de schermen; elke collega draagt bij aan het politiewerk. Agenten mogen ingrijpen en verdachten hun vrijheid ontnemen als dat nodig is. Zij houden toezicht op straat en zijn daar waar hulp nodig is. Liever een baan in de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld in de administratie, ICT, onderhoud gebouwen onderhoud voertuigen, arrestantenbewaarder, receptioniste of beleid? Of een functie bij de financiële of digitale recherche?

 3. Weet u burgemeester, waar ik mij zorgen over maak is de snelheid waarmee wij in Nederland vaccineren en niet de bereidheid. Maar een verplichting kan het nooit zijn. Met deze snelheid van vaccineren, waarbij alle deskundigen over elkaar heen buitelen gaat het nog wel even duren. Zet echte deskundigen in, zoals het leger. Zie de uitzending van Nieuwsuur op vrijdag en onze onvolprezen Appie Osterhaus.

  1. Nou Harrie, met die paar injecties per week waar ze zo trots over snateren op de televisie moeten we toch wel binnen 30 jaar aan de beurt komen voor een prikkie?

 4. Demissionair kabinet mag geen beslissingen nemen. Die avondklok is niet legitiem. Het is een dictatoriale beslissing die door wettelijk onbevoegden is genomen, midden in een politiek machtsvacuum. En die er nu door ongekozen Burgemeesters en ambtenaren wordt doorgedrukt. Verder geen enkele uitleg, maar wel willen discussieren over handhaving. En dan straks de mededeling dat de avondklok voor onbepaalde tijd wordt verlengd, en dat onze verkiezingen worden uitgesteld. Dit is dictatuur, mensen.

  1. I.d.d. maar dat hadden ze al bij de eerste besmette mensen moeten doen. Vliegvelden dicht, grenzen dicht, geen treinverkeer. Iederen die Nederland in wilde komen in quarantaine. Dan was het coronavirus nu uitgeroeid en waren al de huidige maatregelen voor 2% van de bevolking die hinder van deze ziekte ondervinden niet nodig geweest.
   Had bij elkaar hoogstens 3 weken kunnen duren en had het veel minder ellende veroorzaakt dan de huidige maatregelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *