WATERWEG ACTUEEL

VRAAGTEKENS BIJ ROL POLITIE OP KERMIS SCHIEDAM-GROENOORD

VRAAGTEKENS BIJ ROL POLITIE OP KERMIS SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- De rol van de politie op de kermis aan het Bachplein in Schiedam-Groenoord roept vragen op bij de fractie van Gemeente Belangen Schiedam (GBS). ‘Waarom heeft de politie afgelopen zondag geen toezicht gehouden na sluiting van de kermis op het Bachplein in Schiedam? Wellicht hadden de vernielingen dan voorkomen kunnen worden of hadden arrestaties verricht kunnen worden’, stelt GBS.

De toelichting van de politie – de kermis moest om 20.00 uur sluiten- staat haaks op de voorschriften in de vergunning, concludeert GBS.  ‘In de officiële verleende vergunning was de sluitingstijd van de kermis op 22.00 uur gesteld.’  De partij wil van het stadsbestuur weten of die sluitingstijd, in overleg met de exploitant, vervroegd is en zo ja waarom?

De kermis op het Bachplein is zondagavond rond 20.30 uur beëindigd op aandringen van agenten. De politie erkent dat er vervolgens zaken zijn vernield, maar de politie wil dit niet direct koppelen aan de jeugdige kermisbezoekers. De politie ontkent ook dat er zondagavond zou zijn gevochten op de kermis in Groenoord. Er is ook niemand aangehouden.

Vast staat dat er zondagavond op de kermis twee groepen jongeren zijn aangetroffen ‘die niet al te lief voor elkaar waren’.  “Maar die groepen waren niet met elkaar aan het vechten”, beweerde een woordvoerster van de politie maandagochtend in een toelichting. “De jongeren stonden daar nog, dus de agenten hebben de kermis eraan herinnerd dat het al sluitingstijd was geweest. De jeugd is vervolgens weggestuurd.”

In de directe omgeving zijn in totaal drie vernielingen geconstateerd door de politie. “In alle gevallen waren de daders al gevlogen voor dat wij er waren, zegt de woordvoerster van de politie.

De kermisexploitant, de Duursma groep uit Hippolytushoef, is telefonisch benaderd voor een reactie, maar reageert niet op een terugbelafspraak.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Webradio Torpedo

maart 13th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *