WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAAGTEKENS BIJ INSTROOM VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

Van alle erkende asielzoekers die vorig jaar door VluchtelingenWerk in Maassluis, zijn begeleid heeft er niet één inkomen uit werk verworven, zo staat in het jaarverslag van de organisatie. Toch beschikt de afdeling Maassluis over een Jobcoach ‘om zo mogelijk tot betaald werk te komen’. Omdat de meeste statushouder alleenstaande mannen zijn, heeft men het vooral druk met gezinshereniging. Ook is het aantal aanvragen voor Bijzondere bijstand onder de cliënten van VluchtelingenWerk in Maassluis van 0,00% naar 16,66 % gestegen. En dankzij de inzet van de maatschappelijke begeleider is het aantal aanvragen van toeslagen bij de Belastingdienst van 0,00% gestegen naar 8,33 %.
Van alle erkende asielzoekers die vorig jaar door VluchtelingenWerk in Maassluis zijn begeleid heeft er niet één inkomen uit werk verworven, zo staat in het jaarverslag van de organisatie. Toch beschikt de afdeling Maassluis over een Jobcoach ‘om zo mogelijk tot betaald werk te komen’. Omdat de meeste vluchtelingen alleenstaande mannen zijn, heeft men het vooral druk met gezinshereniging. Ook is het aantal aanvragen voor Bijzondere bijstand onder de cliënten van VluchtelingenWerk in Maassluis van 0,00% naar 16,66 % gestegen. En dankzij de inzet van de maatschappelijke begeleider is het aantal aanvragen van toeslagen bij de Belastingdienst van 0,00% gestegen naar 8,33 %.

VLAARDINGEN- Welke kwaliteiten brengt de groep vluchtelingen mee die het stadsbestuur van Vlaardingen versneld en met voorrang aan woonruimte wil helpen? De VVD in Vlaardingen wil het antwoord op die vraag graag met cijfers en feiten onderbouwd zien.

Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW zitten er bij de huidige,  grote groep illegale immigranten die Nederland momenteel  binnenkomen veel goed opgeleide ICT-specialisten en bijvoorbeeld ook ingenieurs en natuur- en scheikundedocenten.

Volgens de VVD in Vlaardingen komen alle vluchtelingen waaraan nu woonruimte wordt geboden evengoed niet uit deze huidige instroom, maar betreft het mannen die al (zeer) lange tijd in een AZC wachten op huisvesting. Daarom willen de liberalen van het stadsbestuur precies weten hoe het bij de huidige instroom staat met hun opleidingsniveau ten opzichte van het werkaanbod. Ook is de VVD zeer geïnteresseerd hoe zich dit verhoudt tot de huidige Vlaardingse werkzoekenden.

 

2 gedachten over “VRAAGTEKENS BIJ INSTROOM VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

  1. Goed bezig!! Nu de VVD in Den Haag nog. Hoe triest wil je het hebben. Grote woorden en ondertussen niets maar dan echt niets doen tegen de open grenzen. Mijn stem zijn ze kwijt. Dat wordt gewoon PVV.

  2. Af en toe roept een VVD’er Bolkestein , Azmani wat kritisch over dit onderwerp. Maar ze lopen gewoon aan de leiband van de pvda. Ook de VVD kent maar 1 strategie nl het land vol plempen met barbaren uit het midden-oosten en de oorspronkelijke bevolking verdrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *