Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAAGTEKEN BIJ NIEUWE DIRECTEUR JENEVERMUSEUM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het D66 raadslid John van Sliedrecht plaats een vraagteken bij het in dienst treden van een nieuwe directeur bij het Nationaal Jenevermuseum Schiedam. Per 1 september staat Marjolein Beumer als directeur op de loonlijst van het museum. Van Sliedrecht twijfelt daardoor openlijk aan de bereidheid van het Jenevermuseum tot een verregaande manier van samenwerking met het Stedelijk Museum Schiedam. Het Stedelijk Museum heeft eveneens een eigen directeur op de loonlijst.

Na diverse gesprekken hebben de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum Schiedam en het Bestuur van het Nationaal Jenevermuseum besloten een gezamenlijke opdracht te verstrekt om te laten onderzoeken op welke wijze samenwerking vormgegeven kan worden.
Na diverse gesprekken hebben de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum Schiedam en het Bestuur van het Nationaal Jenevermuseum besloten een gezamenlijke opdracht te verstrekken om te laten onderzoeken op welke wijze samenwerking vormgegeven kan worden.

Begin deze maand lieten de twee Schiedamse musea in een gezamenlijke verklaring weten de mogelijkheden te onderzoeken voor een ‘verregaande, robuuste manier van samenwerken’. Dit alles met het oog op een efficiëntieslag, waarmee de twee hopen financiële ruimte te creëren om in beide musea te investeren.

De verklaring van de twee musea kwam enkele dagen voor de gemeenteraad moest beslissen over de toekenning van 1,2 miljoen euro aan extra subsidie voor het noodlijdende Stedelijk Museum. D66 ging vervolgens akkoord met het extra geld voor het Stedelijk.

Eind juli zullen de uitkomsten van het gezamenlijke efficiëntieonderzoek worden gedeeld met het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *