Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAAG OM HARDE BEWIJZEN BEDREIGINGEN BURGEMEESTER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De fractie Boers (FB) komt met welgeteld negenennegentig schriftelijke vragen aan burgemeester Annemiek Jetten (PvdA). Aanleiding voor het uitzonderlijk grote aantal vragen zijn de vragen die de burgemeester bij de FB heeft opgeroepen in de berichtgeving rond de oud en nieuwviering en het vreugdevuur in Vlaardingen. De burgemeester moet wat FB betreft nu met keihard bewijs komen van vermeende oproepen tot geweld en bedreiging.

De fractie citeert Jetten uit een interview dat ze gaf aan het Algemeen Dagblad (AD): “Vlaardingen stond op scherp. Dat kwam door de aanloop: teleurgestelde Vlaardingers hadden aangekondigd ‘de stad in de fik te steken’. FB wil weten om hoeveel personen het ging en of de burgemeester hier bewijzen voor heeft? Zo ja, waar en op welk moment en op welke wijze heeft dit plaatsgevonden? En zijn van deze aankondigingen ‘screen shots’, zodat het bewijs overtuigend en sluitend is?

Ook wil FB bewijs zien over de vermeende bedreigingen geuit in het gesprek met de oorspronkelijke organisatoren van het vreugdevuur aan de Marathonweg, op basis waarvan de fractievoorzitters zich vervolgens achter Jetten hebben geschaard. FB: ‘Kunt u aangeven welke concrete acties u heeft genomen na deze aankondigingen? U zegt: “de politie zette camera’s door de hele stad.” De politie zelf geeft echter iets anders aan, namelijk dat besluitvorming over het al dan niet inzetten van publiek cameratoezicht ligt bij de gemeenteraad en de burgemeester.’

Volgens FB is Jetten de afgelopen periode onder vuur genomen, niet enkel door de vreugdevuuraanhangers, maar ook door veel andere Vlaardingers die zich op sociale media hebben afgevraagd waarom er in Vlaardingen een ‘staat van beleg‘ nodig was met alle tijdelijke camera’s. Op vrijdag 11 januari en op zaterdag 12 januari zijn interviews met Jetten door het AD gepubliceerd. In deze artikelen neemt de burgemeester meerdere malen een stelling in die men bij FB graag zo concreet als mogelijk beantwoord willen zien.

Raadslid Tim Thiel (FB) aan Jetten: ‘Aangezien u van citeren houdt doe ik daar als start van deze 99 vragen graag aan mee middels een citaat van Bill Maher: “Zonder waarheid is er geen vertrouwen, zonder vertrouwen is er geen rechtsstaat, zonder rechtsstaat is er geen democratie. Mensen die feiten negeren, brengen de democratie om zeep.’

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *