Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORWAARDEN ONDUIDELIJK WERK OEKRAÏNERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Wat zijn de voorwaarden om aan het werk te kunnen voor asielzoekers en vluchtelingen? Die vraag krijgt het stadsbestuur van Schiedam voorgelegd vanuit de gemeenteraad.

Burgemeester Cor Lamers (CDA) heeft laten weten dat een aantal Oekraïners kan en wil werken. De gemeente bekijkt samen met Stroomopwaarts de mogelijkheden voor actieve bemiddeling tussen Oekraïners en uitzendbureaus. Hoewel hiervoor vanuit het Rijk geen financiering beschikbaar is, vindt het Schiedamse gemeentebestuur het belangrijk dat de asielmigranten de kans krijgen te werken als dat mogelijk is.

Aan Oekraïnse asielmigranten worden in Schiedam al Nederlandse taallessen aangeboden. Na een oproep via social media hebben zich enkele vrijwillige taalcoaches gemeld, die bereid zijn om de Nederlandse taal te oefenen met een aantal Oekraïners. Ook is er een speciale app beschikbaar.

1 reactie op “VOORWAARDEN ONDUIDELIJK WERK OEKRAÏNERS SCHIEDAM

  1. Al die moeite, het percentage dat wíl werken is ontzettend klein. Wat bij die Midden Oosten piepeltjes niet anders hoor. Als ze zo graag willen werken valt er in hun vaderland heel wat opnieuw te bouwen na die schermutselingen met die boze Rusjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *