Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORTIJDIGE BEËINDIGING WIETPLANTAGE SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- De bouw van een wietplantage in Schiedam-Oost is verijdeld door de gemeente en politie. Na een melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-700) over criminele plannen op bedrijventerrein Nieuw Mathenesse werd een controle uitgevoerd bij een bedrijfspand op de Minervaweg.

In het bedrijfsgebouw is de hennepkwekerij in aanbouw aangetroffen met 80 lampen en trafo’s. Een verdachte heeft geprobeerd te vluchten, maar is toch aangehouden.

De kosten voor de ontmanteling worden op de dader(s) verhaald.

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Schiedam werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *