Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORTGANG OPKNAPPEN PANDEN HOOGSTRAAT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Tot nu toe zijn acht panden aan de Hoogstraat in Schiedam met subsidie vanuit het project Werk aan de Winkel opgeknapt. Aanzienlijk minder dan de dertig waarop bij de herstart in 2013 werd ingezet. Het project leek een groot succes toen drie jaar terug bekend werd dat het beschikbare budget binnen korte tijd helemaal op was. Daarop maakte maakte Werk aan de Winkel een doorstart.

Op dit moment zijn er van de ingediende aanvragen bij Werk aan de Winkel 2.0:  · 8 panden gereed  · 10 panden in uitvoering  · 8 panden waarbij de uitvoering nog moet opstarten.
Op dit moment zijn er van de ingediende aanvragen bij Werk aan de Winkel 2.0:
· 8 panden gereed
· 10 panden in uitvoering
· 8 panden waarbij de uitvoering nog moet opstarten.

Alle eigenaren van panden zijn twee jaar terug meerdere malen schriftelijk geïnformeerd door de gemeente Schiedam over de mogelijkheden van een bijdrage. Het budget voor een aanvraag voor een bijdrage was na een jaar op. De doorlooptijd van aanvraag tot en met gereedkomen van de verbeteringen is gemiddeld ruim anderhalf jaar. Dit zou verklaren waarom de resultaten in veel gevallen nog op zich laten wachten.

Doelstelling was dertig panden voor het gehele project Werk aan de Winkel 2.0. Uiteindelijk is er voor zesentwintig panden een subsidieaanvraag gedaan, door in totaal zestien verschillende eigenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *