Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORSTEL WIJZIGING APV TEGEN OVERLAST DEELSCOOTERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er wordt in Schiedam momenteel gewerkt aan een APV wijziging die toeziet op overlast veroorzaakt door deelscooters. In artikel 5:12 (Overlast van fiets of bromfiets) wordt een beoogd vergunningenstelsel rondom deeltweewielers beschreven en benoemd. Er leven in de Schiedamse politiek ook idee├źn om boetes voor het foutparkeren van deelscooters in eerste instantie op te leggen aan de exploitanten.

Het aangepaste APV artikel benoemt met name dat het verboden is zonder vergunning van bedrijfsmatig tweewielers voor gebruik door derden op de weg te plaatsen. Daarin wordt ook uitgewerkt wat de duur zal worden voor een dergelijke vergunning (4 jaar) en ook onder welke voorwaarden de vergunning kan worden ingetrokken, gewijzigd of geschorst en dan met name rondom onderwerpen als het gevaar, hinder en overlast die veroorzaakt zou kunnen worden.

In het onlangs gepresenteerde overzicht met resultaten van de diverse mobiliteitsexperimenten in de stad, wordt al melding gemaakt van spelregels die nodig zijn om regie te houden rondom (het aantal) aanbieders, aantallen scooters, locaties en hoe specifiek om te gaan met klachten van bewoners.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *