WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORRONDE ZOMEREXPO SCHIEDAM

SCHIEDAM- Aanstaande zaterdag is de voorronde van de ZomerExpo, de grootste kunsttentoonstelling met open inschrijving en anonieme selectie in een Nederlands museum. Juryleden kiezen op deze dag via een stemkastje tweehonderdvijftig werken. Die zullen te zien zijn op de tentoonstelling in Museum de Fundatie, Zwolle en in en rondom Kasteel het Nijenhuis, Heino/Wijhe (25 mei tot en met 20 augustus).

Uit de werken die in Schiedam niet worden gekozen, maken gastcuratoren Diana van Golden en Sarah van der Pols een selectie voor de Salon der Geweigerden. De titel knipoogt naar de allereerste Salon des Refusés (Salon der Geweigerden) in 1863 in Parijs. Daaraan deden kunstenaars als Édouard Manet, James McNeill Whistler en Paul Cézanne mee. Ze waren te vooruitstrevend voor toelating tot de academische Salon.

De Salon der Geweigerden loopt van zondag 19 maart tot en met zondag 2 april 2017.

Nu ook te zien: Eye Attack. Op Art en kinetische kunst, Echt Schiedams, Diet Wiegman. Magische schaduwwerken en de Appelzolder: CoBrA-topstukken. Vanaf 8 april: Pierre Janssen – In de greep van de kunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *