WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORRANG OEKRAÏNERS OP FLEXWONINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen heeft afspraken vastgesteld over de volgorde van instroom van Oekraïners bij de huisvesting. De Oekraïners die nu al in Vlaardingen wonen komen als eerste in aanmerking voor een flexwoning. Dit geldt ook voor de Oekraïners die nu tijdelijk bij een gastgezin in Vlaardingen wonen. Daarnaast wil het stadsbestuur huisvesting bieden aan Oekraïners met een beroep waar behoefte aan is binnen het beoogd asielzoekerscentrum (Azc), zoals bijvoorbeeld docenten en zorgpersoneel. De woningen die dan nog beschikbaar zijn, verdeelt een regionaal coördinatiepunt vanuit Rotterdam over de Oekraïners in de regio, die dan ook in Vlaardingen komen wonen.

Dit najaar start de gemeente met het plaatsen van de eerste flexwoningen voor het Azc bij bedrijventerrein Vergulde Hand West. Het gaat om 300-400 woningen waar naar verwachting voor drie jaar ongeveer 750 mensen komen te wonen

Op dit moment zijn in Vlaardingen al twee locaties waar aan Oekraïners huisvesting wordt geboden: de boerderij aan de Broekpolderweg en Casa Nova in het voormalige Unileverkantoor (District U).

5 reacties op “VOORRANG OEKRAÏNERS OP FLEXWONINGEN VLAARDINGEN

  1. Nou niet beginnen te zeuren, we laten het allemaal gebeuren. MASSAAL de straat op of werk neerleggen gebeurt niet. Bang voor onze baan en hypotheek. We zijn LAFAARDS.

    1. Je heb helemaal gelijk maar 1 kanttekening we hebben wel te maken met een narcistische kabinet, die compleet schijt aan de Autochtone Nederlanders. Maar kan je zeker geen ongelijk geven

  2. Een paar weken geleden op het rtl4 nieuws werd verteld dat een Oekraïens gezin met 2 kinderen een uitkering krijgt van €1580,- Hiervan hoeft geen huur ed betaald te worden. Een Nederlands gezin met 2 kinderen krijgt €1550 en moet wel huur ed betalen. Gaat goed mis in Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *