Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORPROEFJES BIJ GRATIS THEATERFESTIVAL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Stadsgehoorzaal Vlaardingen maakt vanavond de plannen voor het komende seizoen bekend in de vorm van een gratis theaterfestival met voorproefjes.

Na drie jaar vol uitproberen, samenwerken en ontdekken halen de teams van de Stadsgehoorzaal en poppodium De Kroepoekfabriek vol trots de netten binnen. Is het gelukt om in korte tijd met de hele stad te bouwen aan een levendig en toekomstbestendig stadspodium? Met bijna dagelijks programma, volle zalen in overvloed en ontelbaar veel partners in stad en regio, zou de Stadsgehoorzaal weer steviger op de kaart staan. Conclusie van de organisatie: “We hebben veel geleerd en bereikt en zien nog ontzettend veel kansen voor de toekomst!”

In de drie jaar van pionieren heeft de Stadsgehoorzaal 110 professionele voorstellingen met dikwijls grote namen naar Vlaardingen kunnen halen, zoals Caro Emerald, Bert Visscher en Youp van ’t Hek. Er hebben 43 scholen opgetreden, bijvoorbeeld met hun eindmusical. In totaal heeft de Stadsgehoorzaal 42 unieke evenementen georganiseerd voor Vlaardingen, zoals het Stadsterras, Talk of the Town, Klassiek in de Foyer, het UITterras en het Moestuin Festival. Maar liefst 45 keer heeft een lokale verenigingen de sterren van de hemel gespeeld en zijn er 63 maatschappelijk relevante evenementen in het theater georganiseerd door derden. In drie jaar tijd zijn er bijna 150.000 bezoekers in het theater verwelkomd. Dat is veel meer dan van tevoren werd verwacht en de bezoekersaantallen nemen alleen maar toe.
De belangrijkste conclusie uit de opstartperiode na de dreigende sluiting in 2015, is dat de vraag naar de Stadsgehoorzaal als stadspodium groot is. Bijna iedere dag wordt de Stadsgehoorzaal intensief gebruikt voor voorstellingen door zowel grote landelijke artiesten, als actieve lokale verenigingen. Daarnaast maken veel scholen gebruik van het theater en repeteren er drie dagen per week in totaal zes verenigingen voor hun jaarlijkse opvoeringen.

De opdracht van de gemeente in 2015 was om met minder budget en meer samenwerking de Stadsgehoorzaal, de Kroepoekfabriek en KADE40 succesvol en toekomstbestendig te maken. Achter de schermen wordt er veel samengewerkt om de doelen te bereiken. Met gedeeld personeel, gedeelde kennis, afstemming van programma en gezamenlijke investeringen zijn de drie cultuurinstellingen de bezuiniging te lijf gegaan. Inmiddels zijn ook Museum Vlaardingen en het Zomerterras aangeschoven bij deze samenwerking.

Bijzondere aandacht hierbij verdienen alle medewerkers en vrijwilligers van poppodium De Kroepoekfabriek, KADE40 en de Stadsgehoorzaal. Net als de inmiddels 200 sponsors die hebben bijgedragen! Zij hebben met elkaar hun nek uitgestoken en dikwijls veel meer gedaan dan gevraagd werd, om het doel te behalen. Zij verdienen echt een grote pluim, en meer!

Voor de voorproef vanavond zijn nog enkele gratis kaarten te bestellen via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/de-big-bang-2019-2020. Voor wie er niet bij kan zijn: deze avond staan vanaf 21.30 uur alle voorstellingen en evenementen online!

EN NU U!!!

Geeft uw mening over de inhoud van dit nieuws. Laat weten wat u vind. Laat hieronder een bericht achter. Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Plaatsing kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *