Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORMAN CU-SGP VLAARDINGEN: ‘BEPERKING KERKGANGERS NIET AFDWINGBAAR’

VLAARDINGEN- ‘Goed te weten dat het om een afspraak in vertrouwen gaat en dat het geen afdwingbare regel is’, zo stelt Erik van Pienbroek, fractievoorzitter van de CU-SGP in Vlaardingen, naar aanleiding van de regel dat kerken op zondag niet meer dan 30 mensen mogen ontvangen. Ook is het in kerken vanaf nu verboden om samen te zingen.

In heel Nederland hebben Christenen hun bedenkingen bij het omstreden kerkbesluit van minister Ferdinand Grapperhaus (CDA). De Goudse SGP-burgemeester Pieter Verhoeve rekent voor: ‘In Gouda mogen nu maximaal 250 mensen naar theater. Dankzij minister Grapperhaus moet de langste kerk van Nederland (1.500 zitplaatsen) echter naar 30 bezoekers op zondag. Doordeweeks 300 (museum) en bij concerten 250 (culturele ontheffing). Verhoeve noemt de afspraak ‘onnavolgbaar en onterecht’.

De Hersteld hervormde kerk in Staphorst heeft afgelopen zondag drie diensten gehouden met maximaal 600 personen in de Grote Kerk, het Dienstgebouw en gebouw De Leerkamer, waar ook tientallen mensen naar binnen konden. In de Staphorster Grote Kerk, de grootste dorpskerk van Nederland, kunnen 2500 mensen. Zondag was het gebouw daardoor voor een groot deel leeg.

Foto (archief): Kerkterras Vlaardingen 2018

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *