WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORLOPIG GEEN TUNNELBAK METRO HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Er loopt geen onderzoek naar het alsnog aanleggen van een tunnelbak voor de metro over de Strandweg in Hoek van Holland. Dat maakt het projectbureau Hoekse Lijn op verzoek van wethouder Arjan van Gils (D66) duidelijk naar de omwonenden.

Het projectbureau sluit niet uit dat het in de toekomst zo kan zijn dat Hoek van Holland zo druk wordt dat er problemen kunnen ontstaan met de doorstroming. Om de tunnelbak (het ongelijkvloers maken van de kruising) in de toekomst niet zomaar uit te sluiten, is het gemeentebestuur van Rotterdam bereidt om binnen de huidige begroting en planning te onderzoeken of het mogelijk is om voorzieningen te treffen die het in de toekomst technisch niet onmogelijk maken om (delen van) het verkeer onder het spoor door te kunnen laten lopen. Deze mogelijkheden spelen nu geen rol en worden daarom nu niet verder onderzocht.

De omwonenden rekenen nu op een ongelijkvloerse versie ónder de Strandweg door, als genoemd in het ‘Nader onderzoek Spoorverlenging Hoekse Lijn’ van 27 oktober 2016. Het projectbureau reageert met: ‘Het ontwerp van metro aan Zee en specifiek de kruising met de Strandweg wordt uitgevoerd zoals vastgesteld in het bestemmingsplan uit 2017.’

Op 7 december vorig jaar kon u (als eerste en enige) al lezen bij Waterweg Actueel dat er een kans bestaat dat de gelijkvloerse kruising wordt afgekeurd. De Rotterdamse gemeenteraad is niet geïnformeerd over een brief waarin de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) waarschuwt voor deze nog aan te leggen kruising van de Hoekse lijn naar het strand. De brief was voor de Rotterdamse VVD aanleiding tot het stellen van schriftelijke vragen.

De Gebiedscommissie Hoek van Holland en omwonenden vinden dat bij een gelijkvloerse kruising gevaarlijke situaties ontstaan. Ook vrezen ze voor files op drukke stranddagen. Ze willen dat het spoor in een tunnelbak komt te liggen (ongelijkvloerse kruising). De kosten hiervan zijn in 2017 vastgesteld op 19,1 miljoen euro. De toenmalig wethouder Pex Langenberg (D66) vond dat te duur en vond het plaatsen van een camera- en sensorensysteem voldoende.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *