Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORLOPIG GEEN MOE-LANDERS IN SLOOPPANDEN VLAARDINGEN-OOST

VLAARDINGEN- In de slooppanden in de Zeeheldenbuurt in Vlaardingen-Oost (Nieuwe Kerkstraat, Cornelis Houtmanstraat) zijn tot nu toe voornamelijk starters (studenten) gehuisvest. Dat laat het stadsbestuur weten aan raadslid Tim Thiel (fractie Boers).

Voor het lopende project Zeeheldenbuurt is er op dit moment nog onvoldoende zicht op wanneer woningen vrijkomen en aan welke doelgroepen deze worden toegewezen. Dit is vaak ook een kwestie van vraag en aanbod, laat het stadsbestuur weten. Zo bleek bij eerdere projecten waar sloopwoningen vrijkwamen, dat er relatief weinig animo is onder starters om dit soort woningen te huren.

Omwonenden hebben vorig jaar april duidelijk aangegeven dat zij zo min mogelijk MOE-landers in de te slopen panden willen.

Op basis van het convenant huisvesting arbeidsmigranten spant de gemeente Vlaardingen zich in om jaarlijks circa driehonderd woningen beschikbaar te hebben voor MOE-landers. De wachttijd voor een sociale huurwoning in het Rijnmondgebied voor niet-MOE-landers bedraagt gemiddeld 12 jaar (12% van de bereikbare sociale huurwoningen gaat met voorrang naar vluchtelingen).

Woonstichting Samenwerking heeft besloten om een aantal panden in Zeeheldenbuurt te slopen. Alle huizen moeten uiterlijk eind 2020 leeg zijn. Op de open plaatsen komen eengezinswoningen, zo is de buurt duidelijk gemaakt. Concrete nieuwbouwplannen zijn er nog niet. Wel staat de sloopintentie vast voor Samenwerking.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VOORLOPIG GEEN MOE-LANDERS IN SLOOPPANDEN VLAARDINGEN-OOST

  1. schandalig dat er zoveel procent van de woningen naar de vluchtelingen gaan, de Nederlanders kunnen wel wachten. Als dat buitenlandse tuig maar woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *