RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORLOPIG GEEN HOOFDDOEK VOOR HANDHAVERS ROTTERDAM

ROTTERDAM- Voorlopig komt er geen ruimte voor het dragen van een hoofddoek door Rotterdamse handhavers. Wethouder Vincent Karremans (VVD) vindt het nodig om eerst nadere gesprekken te voeren met het ministerie en andere gemeenten. Ook wil de wethouder ontwikkelingen bij andere gemeenten volgen en onderzoek doen.

De vorige gemeenteraad heeft op 11 november 2021 (onder aanvoering van PvdA en de moslimpartijen Denk en Nida) verzocht om de hoofddoek als acceptabel kledingstuk toe te staan bij Toezicht en Handhaving. Verzocht is om de kledingvoorschriften voor de handhavers en toezichthouders van de openbare ruimte dusdanig te wijzigen dat het ook voor deze ambtenaren mogelijk wordt om onder andere een hoofddoek te kunnen dragen.

8 reacties op “VOORLOPIG GEEN HOOFDDOEK VOOR HANDHAVERS ROTTERDAM

  1. Nu nog een verbod op het dragen van ambtskleding in religieuze ruimtes als kerken, moskeeën en synagogen en het afzijdig houden van politie bij politiek getinte bijeenkomsten waar D66’er op een boot staan te dansen anders dan handhaving svp.

  2. Laat hoofddoekjesdragers gewoon vertrekken naar landen waar dat ding wel tot het tenue behoort? Zeker degenen met een dubbel paspoort. Hun aanstaande werkterrein strekt zich immers uit van Marokko tot Pakistan en Turkije tot Somalie. Genoeg islamitische republieken daar, alles 100% islamitisch, hele grote landen ook die nodig opgebouwd moeten worden. Dus laat de principiele hoofddoekjesdragers en hun families vooral hun biezen pakken, NL paspoort inleveren en onmiddellijk vertrekken uit dit vieze land. Hun toekomst ligt duidelijk elders. Ik wens hen veel succes ????

  3. In dit land zijn we heel haram, dus ga alsjeblieft in een halal land wonen. Misschien hebben ze daar ook wel uitkeringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.