WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORLOPIG GEEN ECOLOGISCH BUITENZWEMBAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De aanleg van een ecologisch buitenzwembad in de omgeving van de Krabbeplas in Vlaardingen-West is nog ver weg. D66 heeft bij het stadsbestuur geïnformeerd naar de mogelijkheden en krijgt te horen dat zelfs een onderzoek naar die mogelijkheden niet direct aan de orde is.

D66 ziet kansen voor het ontwikkelen van een ecologisch buitenzwembad nu de toekomst van de zoetwaterfabriek onzeker is, ten minste voor de periode tussen nu en de realisatie van de verbetering van de zwemkwaliteit in de Krabbeplas. Burgemeester en wethouders wijzen D66 op het Hoogheemraadschap. Zij zijn verantwoordelijk voor schoon oppervlaktewater.

In het Kwaliteitsprogramma Blankenburgverbinding is afgesproken dat het Hoogheemraadschap zorgt voor zwemwaterkwaliteit in de Krabbeplas. Het Hoogheemraadschap werkt gezamenlijk met de betrokken partijen van het Kwaliteitsprogramma oplossingsrichtingen uit voor onder andere het verbeteren van de zwemwaterkwaliteit in de Krabbeplas. De oplossingsrichtingen worden gezamenlijk uitgewerkt tot een advies voor de Bestuurlijke Afstem Groep Blankenburgverbinding. Zodra dit advies gereed is kan de gemeente inschatten wat dit betekent voor de zwemwaterkwaliteit en een buitenzwemfunctie.

5 reacties op “VOORLOPIG GEEN ECOLOGISCH BUITENZWEMBAD VLAARDINGEN

  1. Ecologisch gezeik. In iedere vaart en vliet kan worden gezwommen, zo’n ondiep plasje als de krabbenplas ontwikkelt nu eenmaal blauwalg als het wat langer warm is. Dat gaat vanzelf weer weg. Moet het geld weer op of zo?

  2. Het mag wat kosten, al die jarenlang discussie en onderzoek over een structurele oplossing. Dit is al aan de gang, sinds het Kolpabad dicht is, gok ik zo. Dit zou de uitwijk moeten zijn, omdat er geen buitenzwembad meer zou zijn, nadat het gesloten werd en zo veel jaren later, is er gewoon niets veranderd.

  3. Waarom probeert men doodnormale natuurverschijnselen zoals klimaatverandering en blauwalg teniet te doen? Dat linkse schorem kan er nog zoveel geld tegenaan smijten, maar de natuur wint het altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *