Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORJAAR 2020 MET 50 KUNSTENAARS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Vanaf nu te koop in De Ketelfactory, de kleurrijke box ‘voorjaar 2020’. Op 18, 19, 25 en 26 juli 2020 (en op afspraak) doet de kunstenaarsprojectruimte van 13.00-17.00 uur voor de gelegenheid dienst als boekenwinkel.

We herinneren ons 1968, de studentenrevolte in Parijs. We herinneren ons de Praagse Lente, die een zo verwachtingsvolle voorafschaduwing was van de latere glasnost. We herinneren ons het voorjaar van 1979, dat zo streng was dat Noord-Nederland ingesneeuwd raakte. Hoe herinneren we ons straks het voorjaar van 2020?

Die vraag heeft Winnie Teschmacher, directeur van projectruimte De Ketelfactory in Schiedam, in april van dit jaar gesteld aan alle kunstenaars die in het verleden met De Ketelfactory hebben samengewerkt. Hoe breng je je tijd door? Wat zie je? Wat voor herinneringen dwarrelen in de beslotenheid van atelier, huis en tuin naar boven? Hoe kijk je naar de toekomst, de wereld, het leven voor je?

Vijftig kunstenaars reageerden. Vijftig kunstenaars maakten een cahier waarin ze speels en serieus, conceptueel en anekdotisch, in ragfijne aquarellen en schitterende gedichten, in foto’s en verhalen reflecteren op het voorjaar van 2020, dat immers zo anders was en zoveel intenser dan al die andere lentes die we hebben meegemaakt.

51.000 cahiers zijn de afgelopen week afgeleverd bij De Ketelfactory en deze zijn vervolgens, in een sneltreinvaart, in 1.000 dozen geplaatst en ingepakt. Het resultaat is een box met een heleboel pareltjes, een echte wannahave! En dat voor 25 euro (excl. verzendkosten). Meer informatie over ‘voorjaar 2020’ is te vinden op de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *