Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORDEELTJES SENIOREN MAASSLUIS BIJ VERTREK NAAR KLEINERE BEHUIZING

MAASSLUIS- Ouderen in Maassluis betalen geen dubbele huur, in de periode waarin ze verhuizen van een eengezinswoning naar kleinere behuizing. Dat heeft de gemeente afgesproken met woningcorporatie Maasdelta. Ook is met Maasdelta afgesproken dat 50% van de woningen die vrijkomen in – bij senioren – gewilde complexen, buiten het reguliere aanbodmodel direct door de wooncoach worden toegewezen. Dit zal ook gaan gelden voor de nu in aanbouw zijnde appartementen op het Balkon. Met de maatregelen hoopt de gemeente meer ouderen te laten doorstromen, waardoor ruimere woningen beschikbaar komen voor andere groepen.

De wooncoach heeft 39 geslaagde doorstromingen in 3 jaar gerealiseerd (waarvan 8 nog te realiseren in 2021 naar de Nieuwe Vliet). Dit kunnen er in potentie veel meer zijn, ware het niet dat doorstromende ouderen kieskeurig zouden zijn met de ‘laatste verhuizing’, bemerkt de gemeente.

De gewilde complexen zijn de Beethovenlaan, de (nieuwe) Vloot, Parkhof, de Nieuwe Vliet en de nog te bouwen Vlootschouwer. De beperkte doorstroom in die gewilde complexen zijn de beperkende factor.

De doorstroom van ouderen naar een kleinere behuizing moet worden verbeterd, bepaalde een ruime raadsmeerderheid vorig jaar al. De verhuisbereidheid van ouderen moet daarom gestimuleerd worden door de drempel van hogere woonlasten bij verhuizing naar een kleinere woning weg te nemen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “VOORDEELTJES SENIOREN MAASSLUIS BIJ VERTREK NAAR KLEINERE BEHUIZING

  1. Ja hoor, de ouderen naar kleine duiventilletjes lokken en hun woningen waar ze nu inwonen volstoppen met statushouders. Gaat de hoogbejaarde burgemeester het goede voorbeeld geven?

  2. Dat ouderen (vrijwillig) verhuizen naar een kleinere woning is niets verkeerd aan. Er zijn zat ouderen die een eengezinswoning hebben, en niet meer de trap op kunnen naar hun slaapkamer. Ook is het schoonmaken niet meer te doen. Ik denk(wat een waardeloos woord) dat ouderen zelf ook wel inzien dat verhuizen beter kan zijn. Helaas zijn vele ouderen op zichzelf aangewezen en zijn bang te verhuizen. Daarnaast gaan ze vaak meer betalen dan voor hun oude huis, het moeten wel woningen zijn die goed aangepast zijn voor ouderen en geen oude krotten. Geef deze mensen de huurprijs van de huidige woning en laat de gemeente deze mensen helpen met de verhuizing. Zat ambtenaren die door de corona thuiszitten en zich vervelen.
    En huizen volstoppen met statushouders hebben we te danken aan links Nederland en houden we met dit huidige zooitje niet tegen.
    Dus maak gebruik van je stemrecht in maart.

  3. Ik ken heel wat ouderen die dus niet bereid zijn hun riante huis te verkopen om een flatje terug te kopen. En wat de huurders betreft, die moeten vaak (veel) meer gaan betalen voor veel minder ruimte. Ook de sociale contacten in hun straatje zijn ze dan kwijt. Nederlanders krijgen inmiddels geen 6 kinderen meer, dus daar komt de bevolkingsgroei niet vandaan. Als we blijven importeren moeten er zo veel huizen worden gebouwd dat we geen stukje groen meer overhouden. Inderdaad Martin, ik hoop dat mensen gaan stemmen in maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *