Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORDEEL SERIOUS ACTIES SCHIEDAM VAAG

SCHIEDAM- Het is twee jaar na een eerste donatie (a 40.000 euro) aan de NPO actie Serious Request 2013 niet duidelijk welk voordeel dit Schiedam heeft opgeleverd.

Schiedamse ambtenaren schonken begin februari opnieuw aan Serious Request. Ditmaal ging het om een bedrag van 4.160 euro. Bij elkaar gebracht via de Proosje-munten, die zij in december bij wijze van kerstpakket ontvingen.  Schiedamse ambtenaren ontvingen in plaats van een traditioneel kerstpakket een ‘buideltje’ met Proosje-munten. Daarmee konden ze terecht bij een groot aantal Schiedamse ondernemers. Het idee achter de Proosje-munten is dat de Schiedamse ondernemers zo omzet krijgen vanuit de gemeente, om op deze wijze in Schiedam en de economie te stimuleren. In de praktijk kozen veel ambtenaren er echter voor hun munten gedeeltelijk of zelfs geheel te doneren aan de Serious actie.
Schiedamse ambtenaren schonken begin februari opnieuw aan Serious Request. Ditmaal ging het om een bedrag van 4.160 euro. Bij elkaar gebracht via de Proosje-munten, die zij in december bij wijze van kerstpakket ontvingen.
Schiedamse ambtenaren ontvingen in plaats van een traditioneel kerstpakket een ‘buideltje’ met Proosje-munten. Daarmee konden ze terecht bij een groot aantal Schiedamse ondernemers. Het idee achter de Proosje-munten is dat de Schiedamse ondernemers zo omzet krijgen vanuit de gemeente, om op deze wijze in Schiedam de economie te stimuleren.
In de praktijk kozen veel ambtenaren er echter voor hun munten gedeeltelijk of zelfs geheel te doneren aan de Serious actie.

Om de schenking mogelijk te maken zijn Schiedamse ambtenaren onbetaald (vrijwillig) aan de slag gegaan met vooral advieswerk. De opbrengsten laten zich niet 1 op 1 vertalen in financiële opbrengsten, laat het college weten op vragen van D66. Rond het vrijwilligerswerk zijn wel kosten gemaakt. Voor alle vrijwilligers is bijvoorbeeld een gezamenlijke lunch en borrel betaald, zo voegt het college toe.

Onlangs werd opnieuw een bedrag van 50.000 euro aan de NPO overgedragen. Daarmee is in totaal 90.000 euro geschonken namens de gemeente Schiedam. Dit bedrag staat los van de 755.555,50 euro die Schiedamse ambtenaren al inzamelden met verschillende initiatieven onder de naam Serious Ambtenaar.

Inmiddels is de gemeente Schiedam in de race voor het binnenhalen van Het Glazen Huis in 2016. Hiervoor schermt de gemeente Schiedam wél met een duidelijke berekening aan vermeende voordelen voor de stad. ­