RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORBEREIDING STADSFEEST 750 JAAR SCHIEDAM KOST NU AL 325.000 EURO

SCHIEDAM- Het Schiedamse stadsbestuur stelt de gemeenteraad voor om 325.00 euro uit te geven ter voorbereiding van het feest waarmee de stad in 2025 het 750 jarig bestaan wil vieren. Inmiddels is een plan opgesteld voor de organisatorische aanpak van het feest.

In 2025 bestaat Schiedam 750 jaar. Dat jaar moeten er in Schiedam een extra groots Brandersfeest en gondelvaart geïntroduceerd kunnen worden. Dat wil de gemeenteraad. Het stadsbestuur is daarom verzocht om medio zomer te komen met een plan van aanpak, voorzien van een solide dekking. Wat de gemeenteraad betreft wordt het jubileum groots gevierd en op een manier dat het de concurrentie moet aangaan met hoofdstad Amsterdam.

Tot het jaar 2025 is alles gericht op het profileren van Schiedam in de buitenruimten, het neerzetten van het gastvrije karakter van de stad, het verbinden van evenementen aan het merk Schiedam, het gericht neerzetten van ontwikkelgebieden en berichtgeving die bijdraagt aan een sterker imago van Schiedam. Aan dit doel wordt ook gewerkt op andere beleidsterreinen, zoals Economie, Binnenstad, Wonen, Cultuur, Duurzaamheid, Sport, Jeugd en Veiligheid.

In 1275 schonk gravin Aleida van Henegouwen aan het toen al bestaande dijkdorp Schiedam het recht zich stad te noemen en zich als zodanig te gedragen. En daarmee begon de boeiende historie van een zelfstandig bestaan.

Wilt u ook een eerlijk stemadvies? Doe dan De Echte Stemwijzer! De stellingen zijn gekoppeld aan het stemgedrag van de partijen op ingediende moties in de Tweede Kamer. Aan het einde krijgt u een resultaat op basis van het gedrag van de partijen in de Tweede Kamer en niet op basis van wat er in het partijprogramma beloofd wordt.

De echte stemwijzer vindt u HIER.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.