Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORAL SENIORENWONINGEN SCHIEDAM GESCHIKT VOOR VLUCHTELINGEN

SCHIEDAM- Voor de verplichte huisvesting van vluchtelingen kijkt de gemeente Schiedam vooral naar kleine woningen (2 kamers), zo valt te lezen in het plan van aanpak voor de huisvesting van vluchtelingen in Schiedam. Kleine woningen in Schiedam zijn meestal een seniorenwoning, constateren burgemeester en wethouders. In combinatie met zorg is sprake van een grote wachtlijst voor dit type woningen. Tegelijk hebben vluchtelingen in Schiedam een urgentiestatus waaraan een raadsmeerderheid niet wenst te tornen.

Met het oog op passend toewijzen is het aantal woningen dat vanuit de voorraad van Woonplus jaarlijks voor verhuur aan vluchtelingen beschikbaar kan komen zeer bepekt. Volgens het gemeentebestuur zou het daarbij gaan om enkele woningen per jaar.

De voorraad van Woonplus bestaat vrijwel geheel uit portiek- en galerijwoningen, met 3 a 4 kamers en een oppervlakte van circa 50 a 60 m2. Woningen voor kleine huishoudens (2 kamers) en gezinswoningen (5 kamers) zijn zeer beperkt aanwezig. Het aandeel grondgebonden is bijvoorbeeld 7% van de voorraad. Kleine woningen zijn vooral de woningen voor Schiedamse ouderen.

De stroom aan vluchtelingen in Schiedam bestaat al enkele jaren hoofdzakelijk uit Syriëers en Eritrese jonge mannen. Direct na het betrekken van een sociale huurwoning starten deze mannen met het binnenhalen van vrouw en kinderen vanuit hun thuisland. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek  blijkt dat ruim 90% van de 18 tot 65-jarige vluchtelingen uit Eritrea en Syrië inmiddels langdurig een bijstandsuitkering ontvangen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

14 reacties op “VOORAL SENIORENWONINGEN SCHIEDAM GESCHIKT VOOR VLUCHTELINGEN

 1. Als t gevaarlijk is daar, dan laat je je vrouw en kinderen toch niet achter. Kom maar binnen, ‘t bedje is al gespreid. Nog meer criminaliteit in ons land. Stelen, moorden, verkrachten, allemaal als dank dat ze hier mogen wonen en dan ook nog een uitkering krijgen, terwijl m’n dochter verplicht moest werken, anders kreeg ze niets!😡Nederland gaat naar de klote, in alle opzichten. Ze denken niet na in die Tweede Kamer.

  1. Je hebt helemaal gelijk. En onze ouderen laten ze aan hun lot over. De jongeren kunnen ook al geen woning meer krijgen.
   Laat ons maar werken en betalen voor mensen die hier vaak ook nog niet thuis horen.

 2. Citaat “Tegelijk hebben vluchtelingen in Schiedam een urgentiestatus waaraan een raadsmeerderheid niet wenst te tornen.” Hier zit het grootste probleem….de angst om door D66/GL/PvdA raadsleden te worden weggezet als racist verlamd alle partijen en van die impasse wordt misbruik gemaakt om de omvolking zo snel als mogelijk door te voeren.

  1. Met steeds meer verbazing leef ik de triestheid van Schiedam. Was geboren en getogen in Schiedam 72
   Ben de stad ontvlucht en zou nooit meer terug willen.

 3. Straks is het net als in Duitsland.. de oudjes eruit, dat NIET uitgenodigde volk erin. Maar eens , echt eens !komt hier een end aan, en volgens mij is die (eens ) dichterbij dan je denkt.

 4. Ik sta al 7 jaar ingeschreven voor een senioren woning. Ik laat een 5 kamerwoning 2 verdieping met tuin achter. Ik ben 71 jaar en kan geen trap meer lopen. Is dit discromantiek of niet????

  1. Hier idem dito zit alléén in een eensgezinswoning reageer eindeloos op een seniorwoning, temeer omdat ik sowieso alles moet verwarmen schoonhouden en maar 2 kamers gebruikt. En de tuin niet meer lan onderhouden wordt te zwaar

 5. ik sta al 12 jaar ingeschreven, kan nog steeds geen woning vinden. Mijn dochter is van ellende naar Spanje gegaan omdat ze hier geen huisvesting kon vinden. Zijn ze in de regering en in de stadsbesturen nou helemaal van de ratten besnuffelt?

 6. Het beleid is er puur op gericht om zo snel mogelijk de omvolking plaats te laten vinden. NL moet een moslimland worden ! Vervolgens laten ze de hele verzorgingstaat instorten, want met 75% van de nieuwkomers wordt dat onbetaalbaar. En dan moeten ze wel aan het werk zo iets is het plan er achter. Walgelijk !!

 7. Als de gemeente Schiedam dit doet is er denk ik een vorm van discriminatie. Wij ouderen hebben dus geen recht op een woning want er zijn ouderen die al jaren wachten . De vluchtelingen krijgen deze huizen gelijk toegewezen. Wie betaald de huur, gas licht en water?

 8. Waarom onze ouderen en kleine gezinnen discrimineren, dat mag dus wel. Maar als je die kansloze vluchtelingen een woning ontzegt discrimineer je. Ik zeg oprotten met die opvoeders van ONS geld, echte Nederlanders eerst. Eruit met die stelende en profiterende wezenloze figuren. Oprotten naar waar je vandaan komt, daar zitten jullie goed en zitten jullie niet aan onze huizen en krijgen jullie ook niet zomaar geld. WEG ,WEG, WEG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *