Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VOORAL FOUTE UITZENDBUREAUS ACHTER OPKOPEN PANDEN VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- In Vlaardingen worden vooral woningen opgekocht door uitzendbureaus waarmee de gemeente geen convenant heeft gesloten. Dat beweert wethouder Ivana Somers (Leefbaar). De wethouder laat weten aan de fractie Boers (fB) dat de gemeente sinds 22 oktober over een lijst beschikt van alle huizen die na die datum zijn opgekocht. Ze belooft om met namen die woningen per direct hard aan te pakken. Somers: “Een deel is natuurlijk maar van de convenantpartners. Wat we op dit moment vooral zien is dat uitzendbureaus die géén convenantpartner zijn vooral woningen opkopen. Dat blijft natuurlijk een probleem.”

Op 9 april is een touringcar met arbeidsmigranten van uitzendbureau Stipt – een van de convenantpartners – stilgezet aan de Van Hogendorplaan door Politie en Handhaving wegens overtreding van de noodverordening. Begin dit jaar beloofde de wethouder nog hard ingrijpen tegen uitzendbureaus die regels schenden, maar over de eventuele gevolgen voor Stipt naar aanleiding van het busincident wordt gezwegen op het stadhuis.

De gemeente Vlaardingen staat anno 2020 welwillend tegenover plannen van Stipt met grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten in het lege kantoor van Hydro Agri aan de Deltaweg. De grootschalige huisvesting is onderdeel van een heel pakket aan maatregelen om woonoverlast te voorkomen.

In 2015 heeft Stipt, tegen alle afspraken in, arbeidsmigranten gehuisvest in de Sluiswachterswoningen aan Westhavenkade. Eén van de afspraken in het convenant is dat alleen huisvesting wordt gerealiseerd in onderling overleg met de gemeente, maar de overtreding van die regel bleef in 2015 zonder noemenswaardige gevolgen voor de uitzender.

Drie jaar later is een nieuw convenant gesloten tussen de gemeente, woningcorporaties en de uitzendbureaus Tradiro, Stipt, Homeflex en United Homes. De gemeente verplicht zich met het convenant om voor het huisvesten van arbeidsmigranten op de lange termijn voor driehonderd wooneenheden te zorgen.

Foto: Op 26 augustus 2014 wordt het eerst convenant getekend over het huisvesten van arbeidsmigranten in Vlaardingen. Een initiatief van PvdA-wethouder Hans Versluijs.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘VOORAL FOUTE UITZENDBUREAUS ACHTER OPKOPEN PANDEN VLAARDINGEN’

  1. Meest domme wat je kan doen de pandjes melkers in stand houden, interesseert ze niets wie en hoeveel personen er in hun pandjes wonen en hoeveel overlast ze veroorzaken nog maar niet te spreken van de huursubsidie die ze vangen van de belasting betaler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *