RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOOR ZOVEELSTE KEER: CAMERA OMGETROKKEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Opnieuw is tijdens de jaarwisseling in Maassluis een mobiele camera omver gegooid en vernield. Het betrof de camera in het Beethovenpark. De burgemeester meldt in zijn ‘Terugblik jaarwisseling 2021-2022′ dat aangifte is gedaan van vernieling. Beelden zijn veiliggesteld en worden onderzocht. Het onderzoek loopt nog.

Door de gemeente is voor de afgelopen jaarwisseling één mobiele bewakingscamera gehuurd. Samen met de twee eigen camera’s van de gemeente zijn deze ingezet bij het Cruyffcourt in het Beethovenpark, bij de Dennendalscholen en bij het IKC Ichtus aan de Steenen Dijck.

De gemeente is ondertussen nog altijd niet in staat te achterhalen wie de mobiele camera tijdens de vorige jaarwisseling 2020-2021 in het Beethovenpark omver heeft getrokken en vernield. Op de beelden die opgeslagen zijn, zijn de daders niet herkenbaar te zien.

Woningcorporatie Maasdelta Maassluis heeft dit jaar te maken met een aantal forse schadegevallen. Al in november zijn in flatgebouwen postkasten opgeblazen. De schade die hierbij is veroorzaakt is groot en wordt op dit moment geschat op 60.000 euro. Er is aangifte gedaan en de politie is bezig met een onderzoek.
Onbekenden hebben bij de jaarwisseling 2018-2019 ook een camera omver getrokken die stond opgesteld in het Vrijheidspark aan de Doctor Jan Schoutenlaan. Tijdens die jaarwisseling is ook gepoogd de camera op te blazen met vuurwerk. Ook toen stond de camera bij het Beethovenpark.

Tijdens de Marokkanenrellen van 2016 in Maassluis werd een camera van de gemeente ook meermaals belaagd. Ook werd toen tegen de voet van de camera geürineerd.

Het Cruyff Court, tussen de flats aan de Mozart- en de Van Beethovenlaan, heeft al jaren een grote aantrekkingskracht op amokmakers. In oktober 2016 werd vanuit de buurt geroepen om het inschakelen van een imam om te voorkomen dat problemen escaleerden met de groep allochtone hangjongeren rond het sportveldje.

2 reacties op “VOOR ZOVEELSTE KEER: CAMERA OMGETROKKEN MAASSLUIS

  1. Ergo, die camera’s zijn nutteloze geldverspilling, er is nog nooit in de afgelopen jaren een dader aan de hand van ,,camerabeelden” aangehouden. Volgens mij zijn ze alle keren het fotorolletje vergeten. (of is het tegenwoordig een sjippie?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *