Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOOR HET EERST DANSWEEK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Theater aan de Schie heeft zichzelf het doel gesteld om alle inwoners van Schiedam aan het dansen te krijgen. Mede hierdoor heeft zij drie dansvoorstellingen tijdens de Dansweek geprogrammeerd. Tijdens deze week worden er verschillende theatervoorstellingen aangeboden met daaromheen bijzondere randprogrammering. Voorbeelden hiervan zijn diverse workshops, inleidingen, openbare repetities en kijklessen.

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het dansgenre. Niet alleen in theaters of bij dansgezelschappen, maar ook op de televisie en in het nieuws. Mede door deze trend heeft Theater aan de Schie de Dansweek georganiseerd. In Schiedam is Ballet- en Dansstudio Schiedam gevestigd, die ervoor zorgt dat er al veel Schiedammers dansend door het leven gaan.

Voor het eerst is er een unieke samenwerking tot stand gekomen tussen Ballet- en Dansstudio Schiedam, Bibliotheek Schiedam, Wenneker Cinema en Theater aan de Schie. Dit alles resulteerde in het nieuwe concept de Dansweek. De Dansweek vindt van vrijdag 30 januari tot en met vrijdag 6 februari 2015 plaats in en rondom Theater aan de Schie.

Voor meer informatie of de programmering klik HIER.