WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOOR GRAFAKKER HOEK VAN HOLLAND: ‘KIEZERSBEDROG D66 EN VVD’

HOEK VAN HOLLAND- Zowel VVD en D66 in Rotterdam plegen kiezersbedrog met hun huidige standpunt inzake de komst van een grote natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder bij Hoek van Holland. Die beschuldiging komt van de actiegroep tegen de aanleg van de mega grafakker in het groengebied.

D66 Rotterdam liet de tegenstanders vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen zwart op wil weten: ‘Het is dus duidelijk wat de meerderheid van de Hoekse bewoning met de Bonnenplder wilt (sec.), en er is inmiddels ook een advies vanuit de gebiedscommissie aan de gemeente gegeven om zich te houden aan het oorspronkelijke ambitie- en ontwikkelplan.’ De VVD kwam met eenzelfde standpunt. Beide partijen gaven begin maart vorig jaar aan zich aan te sluiten bij het standpunt van de bewoners van Hoek van Holland.

Uit een officieel enquête over de Bonnenpolder in Hoek van Holland bleek dat 67 % tegen de aanleg is van een natuurbegraafplaats. ‘Helaas laten beide partijen de Hoekenezen nu in de steek en zijn voorstanders van een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder. Kiezersbedrog!, schrijft de actiegroep Zorgen om de Bonnen.

De beoogde natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder bij Hoek van Holland moet plaats gaan bieden aan tienduizenden doden. De wens van de initiatiefnemers -Natuurbegraafplaats Nederland uit Den Bosch- is om 80 ha te gebruiken voor de natuurbegraafplaats. ‘Bij het begraven op vergelijkbare natuurbegraafplaatsen gaat het om 425 doden per ha. Dat zouden 34.000 graven zijn’, rekenen de tegenstanders voor.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *