Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOOR ELFDE MAAL KERSTMARKT IN STADSHART MAASSLUIS

MAASSLUIS- De kerstmarkt in het stadshart van Maassluis keert voor de elfde keer terug in het weekend van 13 tot en met 15 december. Tijdens deze kerstmarkt zijn er optredens van koren, modeshows en straattheater. De bezoekersaantallen blijven stijgen en zelfs bezoekers van buiten de regio komen graag meegenieten van de unieke sfeer die de historisch binnenstad van Maassluis biedt.

Waan u in de tijd van Charles Dickens met ruim 100 ‘Dickens’ figuranten, laat u verrassen door kleine sketches of neem een kijkje bij toneelbakkerij ‘In de Soete Suikerbol’ – Wip 3. Slenter langs de ruim honderd kramen of koop uw kerstcadeaus bij één van de speciaalzaken die het stadshart rijk is.

Ook de editie van 2019 belooft weer iets moois te worden. Net als voorgaande jaren wordt eraan gewerkt om alle generaties te bekoren, kerstmis is tenslotte een feest van samenzijn; jong en oud. Er rijden ook dit jaar diverse taxibusjes heen- en weer tussen verschillende ouderencomplexen, zodat ook de oudere generatie kan genieten van de gezelligheid die de kerstmarkt te bieden heeft. Speciaal voor deze oudere generatie is er een koffietafel georganiseerd in de zalen van de Immanuel kerk.  Dit jaar zijn er onder andere optredens van het Charles Dickens ensemble, Het Spoorkoor en is er een er prachtige afsluiter aan de Zuidvliet.  Geen parkeerstress, naast drie gratis parkeerplaatsen rijdt er vanaf de parkeerplaats aan de Sportlaan een gratis pendel bus heen- en weer. Volg daarvoor de aangegeven parkeerroute vanaf de rotonde aan de Laan 1940-1945/Vermeerlaan.

Ervaar Stadshart Maassluis bij kaarslicht tijdens een sprookjesachtige kerstlichtjes wandeling op vrijdag 13 december. Alle kinderen van Maassluis en omgeving zijn welkom tijdens deze bijzondere avond. Er zal om 19.00 uur worden vertrokken vanaf het Bloemhof, waarna men over door kaarslicht verlichte vlieten aankomt op de Markt, hier zal door Burgemeester Haan (PvdA) de mooiste kerstboom van Maassluis worden ontstoken. Tijdens deze wandeling zal er een spannend, maar sprookjesachtig verhaal worden verteld, aangevuld met toneelspel en verrassende elementen. Ook zijn er optredens van Popkoor Moving Voices en Sisters inside the sugarcoated peach.  Deelnemers worden van harte uitgenodigd ook een lichtje mee te brengen, dit kan een lampion zijn, maar ook een verlichte step of bolderkar. Zolang het maar in kerstsfeer is. Voor de kinderen is er met dank aan Brasserie 2012 na afloop warme chocolademelk. Presentatie deze avond ligt in handen van Fleur van Gelderen.
 
De werkgroep is zeer dankbaar dat zij ook dit jaar weer op de steun van diverse sponsoren mogen rekenen. De kerstmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door, Ervaar Maassluis, Euro Products, Fonds Schiedam, Vlaardingen e.o., Bouhuisen Groep, Nooteboom tours, Stadshart Maassluis, Rabobank Westland, Brasserie 2012 en de vele vrijwilligers/figuranten.  Helemaal op de hoogte blijven wat er tijdens de kerstmarkt gaat gebeuren of foto’s terug zien van vorige jaren? Volg dan facebook.com/kerstmarktmaassluis.

Vrijdag 13 december 2019:  19.00 uur – 21.00 uur Zondag 15 december 2019: 12.00 uur – 17.00 uur.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *