Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOOR DRIE MILJOEN EXTRA HUISHOUDELIJKE HULP SCHIEDAM

SCHIEDAM- Om de bezuinigingen op de huishoudelijke hulp op te vangen krijgt Schiedam de komende twee jaar in totaal 3.080.600,00 euro steun uit de staatskas. Dat heeft Staatssecretaris Martin van Rijn ( Volksgezondheid) toegezegd. Met deze ruim drie miljoen euro wordt het mogelijk huishoudelijke hulp aan te bieden onder de huidige kostprijs van 22,50 euro per uur. Doel van deze Huishoudelijke HulpToelage is om de vraag naar huishoudelijke hulpen te stimuleren om op deze manier zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden.

Voor mantelzorgers en 70-plussers betekent dit dat zij voor huishoudelijke hulp 10 euro per uur gaan betalen. Voor mensen uit deze doelgroepen, waarvan het gezamenlijk inkomen onder de 150 % van de bijstandsnorm ligt, is een nog verder gereduceerd tarief afgesproken van 5 euro per uur.

De korting blijft bestaan tot 2017, daarna moeten alle hulpbehoevende Schiedammers in principe de volledige kostprijs van 22,50 euro gaan betalen.

Vlaardingen en Maassluis ontvangen verhoudingsgewijs vergelijkbare budgetten om eenzelfde vorm van tijdelijke kortingen in te voeren.