Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VONDST STEEKWAPENS VLAARDINGEN BABBERSPOLDER

VLAARDINGEN- De politie in Vlaardingen meldt de vondst van twee messen in de wijk Babberspolder. Volgens de wijkagent zijn de steekwapens gevonden op de Van Hogendorplaan dankzij een oplettende burger.

Eind vorig jaar zijn de wijken Vlaardinger-Ambacht en Babberspolder van de lijst met veiligheidsrisicogebieden gehaald. Toenmalig burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) heeft vorig jaar vastgesteld dat in Ambacht-Babberspolder voor het tweede half jaar op rij de wapengerelateerde incidenten waren afgenomen, dus ging dit deel van Vlaardingen van de lijst van veiligheidsrisicogebieden.

In buurten op de lijst mag de politie preventief fouilleren. In de Gemeentewet is vastgelegd dat de burgemeester alleen een wijk kan aanwijzen als veiligheidsrisicogebied na overleg met de officier van justitie. Bovendien moet de burgemeester het aanwijzingsbesluit goed motiveren. Hiervoor is een onderbouwde rapportage (bijvoorbeeld van de politie) noodzakelijk. Preventief fouilleren mag niet als ‘oneigenlijk middel’ worden ingezet om bijvoorbeeld ondermijning of illegale activiteiten in een bepaald gebied aan te pakken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VONDST STEEKWAPENS VLAARDINGEN BABBERSPOLDER

  1. Oh jee, ik mag wel oppassen, in mijn keukenla ligt ook een aardappelschilmesje, een broodmes en een vleesmes. Nu maar wachten op inbeslagname. De wapendealer waar ik ze vandaan heb heet geloof ik Blokker of Hema, maar eigenlijk mag ik niet klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *