Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOLWASSEN BIJDRAGE VOOR BUURTBEMIDDELING SCHIEDAM

SCHIEDAM- Verhuurder Woonplus heeft de bijdrage voor het buurtbemiddelingsteam Schiedam verhoogd van 5.000 naar 35.000 euro. Hiermee kan gebouwd worden aan een gezond en solide buurtbemiddelingsteam zonder dat er extra budget vanuit de gemeente nodig is. Buurtbemiddeling kan de komende jaren structureel ingezet worden dankzij het geld van de Schiedamse woningcorporatie.

De organisatie Buurtbemiddeling Schiedam was op sterven na dood. Inmiddels is een nieuwe coördinator aangenomen voor 16 uur per week en er zijn zes vrijwilligers.

Halverwege 2018 was het team Buurtbemiddeling Schiedam geslonken van zeven vrijwillige bemiddelaars naar twee. Het stoppen van de bemiddelaars kwam door de onzekerheden over het voortbestaan, spanningen over het slagen van de doorstart en de verwachtingen van de bemiddelaars.

Buurtbemiddeling wordt gezien als een essentieel onderdeel van de aanpak Woonoverlast. Het in een vroeg stadium, laagdrempelig interveniëren voorkomt grotere conflicten.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *