WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOLLEDIGE KWIJTSCHELDING AFVALSTOFFENHEFFING MINIMA SCHIEDAM

SCHIEDAM- Schiedamse minima kunnen – als het aan het stadsbestuur ligt – rekenen op de volledige kwijtschelding van de afvalstoffenheffing. Voor inwoners die in aanmerking komen voor kwijtschelding wordt voortaan 100% van het aanslagbedrag kwijtgescholden. Nu is dat 90%. ‘Op deze wijze wordt verdere invulling gegeven aan het speerpunt tegengaan van armoede’, menen burgemeester en wethouders.

Het aantal huishoudens in Schiedam dat dit jaar in aanmerking komt voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen is bijgesteld van 50 extra gevallen, naar boven de 400. Eerder had de kwijtschelding alleen betrekking op AOW-gerechtigden en volledig arbeidsongeschikten. De nieuwe regeling staat deze beperking niet toe. Daardoor neemt de doelgroep in Schiedam die aan de criteria voldoet naar verwachting toe.

Voor de afvalstoffenheffing gelden in Schiedam twee vaste tarieven: Een tarief voor een éénpersoonshuishouden en één tarief voor een meerpersoonshuishouden.

4 reacties op “VOLLEDIGE KWIJTSCHELDING AFVALSTOFFENHEFFING MINIMA SCHIEDAM

    1. Dat wilde ik net zeggen. Blijkbaar zijn er ambtenaren die zelf nooit door bepaalde wijken gelopen of gefietst hebben, want je merkt wel degelijk waar meer troep op straat te vinden en van alles op straat gezet wordt en waar niet. Onbegrijpelijk dit.

      1. Ach ja. Heel veel hogere ambtenaren en hogere semi-ambtenaren rijden dagelijks in de auto onder werktijd langs dergelijke locaties, waaronder ook heel veel, al dan niet ingehuurde, coordinatoren, managers, coaches, bemiddelaars, etc. Ook leidinggevenden en verantwoordelijken, die zelf betrokken zijn bij wijkonderhoud en opruimprojecten. En zolang de straatjes waar de burgemeesters en wethouders wonen maar schoon en netjes blijven gaat alles goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *