Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOLKSVERTEGENWOORDIGER VLAARDINGEN MOET ZWIJGEN OVER ‘LEUGENAARS’

VLAARDINGEN- Meerdere partijen in Vlaardingen nemen afstand van de uitspraken van raadslid Ron Boers (fB), die het woord ‘liegen’ gebruikt in combinatie met een aantal prominente oud-bestuurders van de haringstad. Het woord ‘liegen’ schiet bij PvdA, CDA en ONS.Vlaardingen in het verkeerde keelgat. Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) grijpt in en tikt Boers daarvoor op de vingers. Er wordt zelfs gedreigd om Boers het verder spreken te ontnemen, tijdens de extra raadsvergadering van afgelopen maandag.

Boers spaart oud- wethouder Frans Hoogendijk (ONS) niet. Boers: ‘Hij verzweeg dat hij een pand onderverhuurde aan Roemenen’. Over oud-burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) oordeelt Boers dat zij ‘van liegen zo’n beetje haar beroep had gemaakt’. En oud-wethouder Arnout Hoekstra (SP) stapte op ‘zogenaamd omdat de stad onbestuurbaar zou zijn, maar stiekem bleek hij al lang bezig om SP-lijsttrekker voor de Europese Unie te worden’, zegt Boers.

Marnix Alderliesten (CDA): “Ik vind het nogal wat als je aan de ene kant je mond vol hebt over ‘integer zijn’ en geen verborgen agenda hebben. En in een betoog, tijdens een debat allerlei mensen noemt die zich helemaal niet kunnen verdedigen. En daar allerlei uitingen bij haalt en doet. Ik vind dat niet gepast voor deze raad. Meneer Boers zegt altijd dat ‘ie geen poppenkast wil spelen, dus ik zou hem dan ook oproepen om daarmee te stoppen.”

Boers: “Ik heb het verhaal van meneer Alderliesten gehoord. Nou, als er een integer is… Ik ben zo integer dat ik er zelf onpasselijk van word, maar dit gaat om politici, die kunnen wel een stootje hebben. Ik heb het niet over ambtenaren.”

Frans Hoogendijk (ONS): “Ik zou het normaal gesproken niet gedaan hebben, maar er is het woord ‘liegen’ gebruikt. Dat wethouder Hoogendijk verzwegen zou hebben dat ‘ie een appartement verhuurde. Meneer Boers was daarvan al 2 jaar op de hoogte. En het integriteitsbureau heeft dat genoteerd, alleen niet in het rapport vermeld, omdat ze dat niet de moeite waard vonden. Dus, ‘liegen’ is meneer Boers niet vreemd.”

Eenhoorn: “Oké, zullen we nu proberen om ons aan het punt te houden, meneer Boers? Anders blijven we hier heel lang in hangen.”

Boers: “Wat meneer Hoogendijk zegt is trouwens maar voor een deel waar.”

Eenhoorn: “We houden erover op!”

Boers: “Ik zou bijna zeggen, als ik nog een keer iemand uit het college het woord integer hoor gebruiken, kan die van mij een motie van wantrouwen aan zijn broek krijgen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *