WATERWEG ACTUEEL

VOLKSTUINDERS (80+) VLAARDINGEN VREZEN EINDE LANDJE VAN CHARDON

VOLKSTUINDERS (80+) VLAARDINGEN VREZEN EINDE LANDJE VAN CHARDON

VLAARDINGEN- Het beroemde landje van Chardon in Vlaardinger Ambacht krijgt een andere bestemming. De twee bejaarde volkstuinders op het stuk historisch groen bij de Burgemeester Verkadesingel zwaaien met een brief waarin de gemeente plannen aankondigt om het gebied ‘groen in te zaaien’. De mannen op leeftijd moeten het landje verlaten nu de beheerder van het landje geen mogelijkheid krijgt een nieuwe beheerder voor te dragen bij de gemeente.

De huidige beheerder nadert de 90 jaar en wil vanwege zijn hoge leeftijd de gebruikersovereenkomst met de gemeente op een andere naam overzetten. In de praktijk gaat het om een tuin waar twee mensen op tuinieren. Nu een van hen de grond op naam wil krijgen zou de gemeente dwars liggen.

De in Ambacht geboren en getogen tuinders zijn al meer dan 50 jaar op het landje actief. De afgelopen maanden hebben de tuinders nog karrenvrachten snoeihout, riet en vuil van het landje verwijderd, juist om het historisch aanzicht voor de komende jaren te verbeteren. Zomaar vertrekken zou ook gevolgen kunnen hebben voor de beschermde boom op het landje, denken de mannen.

Erg spraakzaam zijn de betrokkenen liever nog niet. “We wachten nog even af, want we zijn in gesprek met de gemeente. Een verzoek van een van de andere tuinders om de grond op zijn naam te krijgen wordt door de gemeente niet beantwoord”, is voorlopig alles wat de heren kwijt willen over de kwestie.

Het Landje van Chardon is een stukje overgebleven landelijk gebied uit de tijd dat Vlaardingen en Vlaardinger Ambacht nog klein waren en er ter plekke vooral boerderijen stonden. Op dit stukje oude grond stond ooit de hoeve van herenboer Chardon. Zijn boerderij is lang geleden al gesloopt in plaats van gerestaureerd.

Bij de gemeente Vlaardingen is niemand bereikbaar voor een reactie.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Webradio Torpedo

juni 13th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *