Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VOLGEPAKTE BUSJES UITZENDBUREAUS VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De uitzendbureaus voor arbeidsmigranten negeren in Vlaardingen de regels van de noodverordening. Dat stelt de fractie Boers (fB). ‘Wij krijgen van meerdere personen in Vlaardingen te horen dat volgepakte busjes van Tradiro en zo worden getolereerd. Hoe kan dit? De RET hanteert strikte normen, maar voor arbeidsmigranten gelden andere regels?’

Bij de fB heeft men begrepen dat in de Vlaardingse Westwijk iedere nacht tussen 04.00 en 05.00 uur een overvolle touringcar voorbij rijdt volgepakt met arbeidsmigranten van uitzendbureau Stipt (route: via de Floris de Vijfdelaan, Dirk de Derdelaan, Marnixlaan en Parallelweg).

De fB komt met schriftelijke vragen. FB: ‘Wij willen een aanpak die impact heeft voor de arbeidsbureaus, aangezien zij enkel gevoelig zijn voor zware financiële gevolgen, bijvoorbeeld door te dwingen dat er nog maar 1 persoon in een auto mag zitten.’

Opnieuw pleit de fB voor het opzeggen ‘van dat idiote convenant’, maar vooral willen de twee volksvertegenwoordigers dat er per direct wordt gecontroleerd en gehandhaafd, ook in de nacht, onder meer op de door de fractie aangegeven locaties en tijden.

De gemeente Vlaardingen is gebonden aan in totaal twee convenanten met regels voor de verplichte huisvesting van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europese landen (MOE-landers). Naast een lokaal convenant met uitzendbureaus en de woningcorporaties is in een eerder stadium ook een convenant gesloten met de Rijksoverheid. Hierin is afgesproken dat in de regio Rijnmond voortdurend zesduizend woningen beschikbaar zijn voor MOE-landers. Een onbekend percentage komt op het bord van Vlaardingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “‘VOLGEPAKTE BUSJES UITZENDBUREAUS VLAARDINGEN’

 1. Ach, is niet alleen bij deze prominente toko’s, maar ook gewoon de particuliere lui die dag in, dag uit in hun eigen auto’s rijden met meerdere personen en lekker zo in en uit de gebouwen lopen waar vaste bewoners al weken thuis zitten.

  Die lui trekken zich er totaal niets van aan.

 2. Ik ga ook elke dag opstap , Rob. Voel mij helemaal niet schuldig , waarom zou ik ? In plaats van een testprik voor de bevolking (die er niet is en niet komt) moeten we (blij) met die 2 app’s.
  FF goed over nadenken wat dat gaat inhouden. Daarna komt Bill Gates met zijn chip in je lichaam. Waarvoor en Waarom ?
  Wat ze nu bekokstoven is een voorproefje (hoe ver kunnen we gaan) hoe krijgen we het land plat. Dat is heel de insteek.
  Je mag mij verafschuwen om dit verhaal, maar ik loop niet achter die amateurs in Den Haag aan en dat zouden er meer moeten doen. Ik weet niet of dit geplaatst wordt. We zullen zien.

  1. Ze probeerde het eerst met klimaat, maar dat was een 10 jaren plan. Dit duurt maar een paar weken en pakt een stuk goedkoper uit, terwijl je veel sneller wat extra burgerrechten inperkt en wat extra soevereiniteit weggeeft. Volgende stap: belastingverhoging want crisis.

 3. Die lui hebben overal schijt aan maar dat snapt de gemeente vld niet daar zijn ze te dom links voor als je maar overal schijt aan heb word je geholpen hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *