WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOLGEND JAAR AANPAK SCHUREN WOONWAGENKAMP SCHIEDAM

SCHIEDAM- Bij het woonwagenkamp op de Bramengaarde in Schiedam-Kethel wordt volgend jaar maart de openbare ruimte opnieuw ingericht, maar er zal niet worden opgehoogd. Wel worden de bergingen die verzakkingen vertonen aangepakt, hiervoor is een doorstart in het project gemaakt en lopen nu de voorbereidingen. Vooralsnog laat onderzoek zien dat er geen verdere zettingen op de standplaatsen optreden.

In de herinrichting van het kamp worden maatregelen genomen om bestaande wateroverlast weg te nemen. Ook wordt het mogelijk gemaakt de hemelwaterafvoeren van de woonwagens op een schoon water riool aan te sluiten.

Op het woonwagenkamp in Kethel zijn vijftien standplaatsen met elk één woonwagen. Elke standplaats beschikt over een schuur (voorzieningenunit). Daarin zijn een meterkast met alle nutsaansluitingen voor de woonwagen, een cv-ketel, een badkamer met douche en toilet, een wasmachineaansluiting en een bergruimte ondergebracht. De standplaatsen worden verhuurd door de gemeente Schiedam. De gemeente is verplicht om het verhuurde in een acceptabele staat van onderhoud te houden. Vijf van de vijftien units vertonen scheefstand en scheurvorming. De gebreken worden veroorzaakt door ongeljkmatige zettingen. Enkele jaren geleden is een noodconstructie aangebracht. Deze vijf units moeten worden vervangen. In 2016 is een ontwerp gemaakt voor nieuwe voorzieningenunits. Dit ontwerp is destijds gepresenteerd aan de bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *