Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOETGANGERS SCHIEDAM HEBBEN MALING AAN ANTI-CORONAKNOP

SCHIEDAM- Voetgangers negeren de voetdrukknop bij de zebra op de hoek ‘s Gravelandseweg-Burgemeester van Haarenlaan in Schiedam-Nieuwland. Een kwartiertje posten laat zien dat de handvol overstekers allemaal – zonder uitzondering – gebruikmaken van de handdrukknop op de paal van het verkeerslicht. De tegel met voetdrukknop wordt geen blik waardig gegund.

Natuurlijk is het een momentopname. Het exacte gebruik van de tegel met voetdrukkop zal vast zeer nauwkeurig worden geregistreerd door de computer achter de regelinstallatie, maar op deze zonnige zaterdagmiddag van 13.45 tot 14.00 uur heeft niemand behoefte aan de noviteit die u voor ‘het virus’ kan behoeden.

Een vrouw met fiets stapt direct op de zwarte drukknop af. Ze houdt haar hand op de knop om nogmaals te drukken, wanneer het licht voor het zebrapad niet snel genoeg op groen springt. Een man ramt met zijn volle hand op de knop. Die heeft duidelijk geen smetvrees. Dat kan ook worden gezegd van de overige voetgangers. Niet een keer wordt de handdrukknop gemeden en de voetdrukknop gebruikt.

Bij de gele tegel met voetdrukknop in Groenoord is het lastiger te oordelen over het gebruik. Er zijn gewoon geen overstekers bij de kruising Zwaluwlaan-Churchillweg.

De tegel is bedacht voor voetgangers die menen dat met het aanraken van een drukknop virussen kunnen worden overgebracht. Volgens diverse studies gaan virussen op objecten in de buitenlucht snel dood, maar in plaats van dit duidelijk te maken werd op het Schiedamse stadskantoor bedacht om stickers te plakken op de stoplichten, zodat mensen voortaan het knopje zouden indrukken met hun elleboog. Uiteindelijk is het de voetdrukknop geworden. Het antwoord op een niet bestaand probleem.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “VOETGANGERS SCHIEDAM HEBBEN MALING AAN ANTI-CORONAKNOP

  1. Maar wel nieuwe handdruk knoppen plaatsen voor fietsers her en der dus de gemeente wil toch eigenlijk ook wel een beetje dat we blijven drukken

  2. Jammer dat dit systeem niet overal wordt aangebracht dan op z,on smerig knopje te drukken waar een ieder met zijn handen aan zit ook buiten de carona een prima idee

  3. Ik denk dat mensen het gewoon niet zien. Ik zie genoeg gele stickers met daarop houd 1.5 mtr afstand dus valt het niet meer op. Daarbij lopen mensen toch echt geen dubbeltjes te zoeken op straat maar kijken ze vnl vooruit. . Wellicht bord boven knop hangen met tekst voetknop en pijl naar beneden. Vestig de aandacht erop. Zodra mensen het weten zal het meer gebruikt gaan worden. Ik steek daar met de fiets over en ik heb ze ook niet gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *