Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOEDSELBANK SCHIEDAM WIL MEER VRIJHEID

SCHIEDAM- De voedselbank in Schiedam ervaart niet de vrijheid om in voorkomende gevallen voedselhulp te verlengen  na de maximale periode van 3 jaar. De gemeente zou deze regel te strikt handhaven. GroenLinks (GL) signaleerde dit vorige week al bij een bezoek aan de voedselbanktuin in de wijk Nieuwland. GL komt nu met schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

De partij wil bereiken dat Schiedam de voedselbank meer ruimte geeft om uitzonderingen te maken. GL wijst op de landelijke richtlijnen voor voedselbanken. Hierin staat: ‘We verlenen voedselhulp gedurende maximaal 3 jaar, met de mogelijkheid uitzonderingen toe te staan ter beoordeling van de betrokken voedselbank’.

Schiedam kent volgens de voedselbank en het initiatief voedselbanktuinieren ongeveer honderdzestig  personen en gezinnen die door omstandigheden niet in voldoende mate kunnen voorzien in hun primaire voedselbehoeften. Zij zijn daarom aangewezen op voedselpakketten van de voedselbank. De afgelopen jaren bedroeg het aantal cliënten van de voedselbank in Schiedam ongeveer tweehonderdvijftig gezinnen. Deze daling  lijkt goed nieuws, ware het niet dat onder meer uit ‘de Staat van de Stad 2017’ blijkt dat de werkloosheid in Schiedam is toegenomen, het aantal uitkeringen fors stijgt en de inkomensgroei achterblijft. Dus stelt GL zich de vraag hoe het komt dat het aantal gezinnen dat een voedselpakket aanvraagt sterk daalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *