Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOEDSELBANK DEFINITIEF NIET NAAR BEDRIJVENTERREIN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het lege bedrijfspand in de Taanderijstraat  is door het gemeentebestuur definitief afgewezen als nieuw onderkomen voor de Voedselbank Vlaardingen. De voedselbank heeft hierover inmiddels een brief ontvangen van burgemeester en wethouders. Tegelijk heeft het stadsbestuur de opdracht gegeven om de voedsel- en kledingbank actief te ondersteunen bij het vinden van geschikte locatie.

‘De voedselbank is een belangrijke voorziening in de stad’, schrijven burgemeester en wethouders, ‘en daarom start de gemeente een projectgroep op om de voedsel- en kledingbank te faciliteren bij het vinden van een duurzame locatie om hun werkzaamheden te verrichten.’

De gemeente weigert de toestemming te geven voor het betrekken van het pand in de Taanderijstraat op basis van het bestemmingsplan waar geen winkelfunctie mag komen. De voedselbank wil juist graag een soort winkel met dagelijkse openingstijden worden. De Voedselbank zegt daarom perse te moeten verhuizen, omdat hun huidige onderkomen in de Van Baerlestraat daarvoor niet geschikt is.

Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) heeft al laten weten dat er nog ruim een jaar de tijd is om een alternatief pand te zoeken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *