WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOB-VICTORIA’04

VLAARDINGEN- In Overschie behaalde koploper Victoria’04 een ruime overwinning op het laag geklasseerde VOB. De thuisclub werkte weliswaar keihard, maar moest zich neerleggen bij de suprematie van de bezoekers.

Victoria’04 nam vanaf de aftrap meteen het initiatief en trachtte VOB op eigen helft vast te zetten. Zo mogelijk zocht VOB in de omschakeling naar mogelijkheden om Victoria’04 te kunnen verrassen. Keer op keer liep de Rotterdamse aanval zich vast in de solide verdediging van Victoria’04. Aan de overzijde bleken de snelle en balvaardige spitsen van de Vlaardingse formatie een plaag voor de defensie van VOB.

In de 7de minuut bereikte een lange bal de op de linkervleugel vrij staande Rémon van Prooijen, die Denzel Asmus op maat bediende: 0-1. Tien minuten daarna werd een hoekschop slecht weggewerkt door VOB, waarvan Jur de Visser profiteerde door hard en hoog af te ronden: 0-2. Zes tellen later mocht Miquel Asmus alleen doorgaan op het doel van VOB en stelde vervolgens Roy Meerten in staat 0-3 aan te tekenen.

Victoria’04 wist de slag op het middenveld te winnen en bleef het spel domineren. Even zag het er naar dat de doelpuntenmachine van de Vlaardingers stokte, maar Denzel Asmus deed weer van zich spreken: 0-4. Lars Kortleven kreeg enkele kansen om de ruststand te verhogen, maar zijn doelgerichte pogingen verdwenen naast het doel van VOB.

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld. Victoria’04 bleef heer en meester en VOB raakte naar mate de wedstijd vorderde steeds vaker de kluts kwijt. Met de regelmaat van de klok werd de score uitgebreid door de frank en vrij combinerende Vlaardingse ploeg. Jur de Visser scoorde 0-5 en Denzel Asmus maakte 0-6. Na ruim een uur spelen kreeg VOB een makkelijk gegeven strafschop toegekend, waaruit de denkbeeldige eer werd gered: 1-6.

In de laatste 20 minuten betekende een hoogstandje van Roy Meerten 1-7 en scoorde Jur de Visser een vrije trap (á la Messi) fraai in de kruising: 1-8. Vlak voor tijd poeierde linksachter Osman Unnu nog de bal op de kruising van het VOB-doel, waardoor er geen verandering kwam in de stand.

Opstelling Victoria’04: Jens Valk, Michael Blok (80: Vincent van den Bogerd), Osman Unnu, Jordi de Kimpe, Oscar Knecht, Jur de Visser, Miquel Asmus (23: Lars Kortleven), Gianluca Been (60: Dempsey Varela), Denzel Asmus, Roy Meerten, Rémon van Prooijen.

VOB-Victoria’04 eindstand 1-8 (bij rust 0-4)