Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLUCHTELINGENOPVANG IN SCHOOL VLAARDINGEN

Oppositie ONS.Vlaardingen vroeg begin februari naar de plannen met de huisvesting van vluchtelingen.  ONS dreigde korte tijd een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid Bestuur) in te zetten  om de gewenste openheid van zaken te krijgen. Hoeveel vluchtelingen in Vlaardingen worden gehuisvest blijft onduidelijk. Het stadsbestuur waagt zich niet aan het noemen van een maximum aantal nog te plaatsen vluchtelingen. Wel laat het stadsbestuur optekenen,  in een voortgangsrapportage,  dat het huisvesten van vluchtelingen efficiënter zou zijn in groepen: Het aanvragen van gezinshereniging gaat naar alle waarschijnlijkheid langer duren, daardoor zou het onlogisch zijn om de vooruit gereisde ouder direct te huisvesten in een woning waar later de nareizende gezinsleden bijgevoegd kunnen worden. Tijdelijk onderdak verlenen totdat de gezinshereniging een feit is, is dan logischer, meent het Vlaardingse College van B en W.
Oppositie ONS.Vlaardingen vroeg begin februari naar de plannen met de huisvesting van vluchtelingen. ONS dreigde korte tijd een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid Bestuur) in te zetten om de gewenste openheid van zaken te krijgen. Hoeveel vluchtelingen in Vlaardingen worden gehuisvest blijft onduidelijk. Het stadsbestuur waagt zich niet aan het noemen van een maximum aantal nog te plaatsen vluchtelingen.
Wel laat het stadsbestuur optekenen, in een voortgangsrapportage, dat het huisvesten van vluchtelingen efficiënter zou zijn in groepen: Het aanvragen van gezinshereniging gaat naar alle waarschijnlijkheid langer duren, daardoor zou het onlogisch zijn om de vooruit gereisde ouder direct te huisvesten in een woning waar later de nareizende gezinsleden bijgevoegd kunnen worden. Tijdelijk onderdak verlenen totdat de gezinshereniging een feit is, is dan logischer, meent het Vlaardingse College van B en W.
VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen onderzoekt de huisvesting van vluchtelingen in de voormalige OBS De Globe aan de Limburg Stirumstraat en in een boerderij aan de Zuidbuurtseweg. Ook zijn bouwgronden in zicht voor de vluchtelingenopvang aan de Van Hogendorplaan, de Marathonweg Noord en aan de Broekweg.

De locaties worden onderzocht voor de periode na medio 2018. Tot die tijd zou nog voldoende aanbod van woonruimte in Vlaardingen zijn om zowel vluchtelingen als arbeidsmigranten onderdak te bieden. Daarbij spelen huurwoningen een rol die op de nominatie staan om gesloopt te worden.

Bij het onderdak bieden aan vluchtelingen op de genoemde locaties gaat het om huisvesting met eigen ruimten, maar met een gemeenschappelijke keuken, badkamer en wc. Voor dergelijke alternatieve huisvestingsvoorzieningen heeft het Rijk een subsidieregeling gemaakt. Deze vorm van huisvesting, het zogenaamde flex-huren, kan zich mogelijk ook lenen voor een combinatie met andere doelgroepen. Gedacht wordt aan studenten, tijdelijk daklozen, mensen met een onvoorziene acute woningnood en arbeidsmigranten.

Zie ook: Geen maximum vluchtelingen Vlaardingen.
Meer jonge vluchtelingen Vlaardingen.

GEEN MAXIMUM VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

2 reacties op “VLUCHTELINGENOPVANG IN SCHOOL VLAARDINGEN

  1. Hebben ze het bericht gemist dat heet grootste deel alweer weg gaat omdat ze niet snel genoeg een huis krijgen en niet gelijk hun gezin over mogen laten komen ?? Er stonden berichten in de media dat een groot gedeelte weer naar huis/een anders land gaat

  2. Gooi de grens dicht.
    Dit is een ramp,duizenden en duizenden inkomens staan er op het spel.
    Gooi de grens dicht,laat ze niet vertrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *