Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLUCHTELINGEN SCHIEDAM BINNEN 6 WEKEN WONING

SCHIEDAM- Vluchtelingen verblijven gemiddeld 4 tot 6 weken in het Schiedamse doorgangshuis in de Willem Passtoorsstraat (ingang Johan Braakensiekstraat). Na deze periode stromen de vluchtelingen met voorrang door naar definitieve huisvesting, een sociale huurwoning elders in Schiedam. In sommige situaties verblijven vluchtelingen hier langer, bijvoorbeeld omdat ze in afwachting zijn van gezinshereniging. Dit alles blijkt uit de antwoorden op vragen van D66 en het AOV.

Direct na de zomer wordt de gemeenteraad gevraagd in te stemmen met een Raamovereenkomst waarvoor het SOBO en Woonplus ook moeten tekenen. In deze overeenkomst worden afspraken vastgelegd over extra aandacht voor de doelgroep ouderen en voor bijzondere doelgroepen met een woonvraag, zoals vluchtelingen en kwetsbare Schiedammers waar extra begeleiding nodig is.

Door de verplichte huisvesting van vluchtelingen groeit de lijst met urgent woningzoekenden in Schiedam. Dat heeft wethouder Alexander van Steederen (SP) afgelopen week min of meer toegegeven in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

Het doorgangshuis voor vluchtelingen in Nieuwland werd vorig jaar zomer in gebruik genomen om de doorstroming vanuit de azc’s te bevorderen. Het voormalige schoolgebouw is speciaal voor de vluchtelingen ingericht voor een bedrag van rond de 2 ton. Voor het betrekken van een sociale huurwoning ontvangt elke vluchteling in Schiedam een bedrag van 5.600 euro. Hier staan geen verplichtingen tegenover.

3 reacties op “VLUCHTELINGEN SCHIEDAM BINNEN 6 WEKEN WONING

  1. Mooi verhaal ik gun die mensen best een huis maar waar blijven wij straks nergens meer ik wil een kleiner huis in dit huis zou een groot gezin kunnen ik ben alleen in een eengezinswoning

  2. Te asociaal voor woorden dat ze ook nog eens een bedrag van 5600 euro krijgen per vluchteling bv een gezin bestaande uit 4 personen is dan in mijn optiek 4 x 5600 = 22400 euro en wie gaat dat bekostigen jawel de burgers die al reeds in Schiedam wonen

  3. Die gaan we straks allemaal terugzien in andere mooie cijfers zoals uitkeringsgerechtigden, bijstandsgerechtigden, herenigingscijfers, criminaliteitscijfers, ongeletterden, werkloosheidscijfers etcetera. En wellicht, heel misschien, ook wel reli fanaten die boem, pang, prik of gas geven deden.

    Dit land kan zoveel beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *