Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLUCHTELINGEN IN TIJDELIJKE HUURWONINGEN SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Vluchtelingen worden in Schiedam binnenkort ondergebracht in tijdelijke huisvesting tussen reguliere sociale woningbouw. Dat maakt wethouder Fahid Minhas (VVD) duidelijk aan raadslid Monique Rotteveel (LOS).

Minhas: “We kijken hoe we op verschillende locaties flexwoningen kunnen realiseren, maar waar ik aan denk, bij statushouders huisvesten, is, hoe je op een grootschalige locatie, gemengd, inclusief uh.., uh.., mogelijk ook met reguliere sociale woningbouw, huisvesting kan realiseren. Dus niet ergens opgepropt op een bedrijventerrein, maar ergens midden in de stad, waar je grootschalige sociale woningbouw zou kunnen realiseren . Waar ook plek is voor statushouders. Daar zijn we momenteel mee in onderzoek, in een plan van aanpak voor flexwonen.”

De fractie LOS heeft 2 jaar terug al gepleit voor uitsluitend tijdelijke huisvesting van vluchtelingen. Bij voorkeur op een bedrijventerrein. Zo ver wil Minhas nog niet gaan.

In Vlaardingen liggen plannen voor het onderbrengen van enkele vluchtelingen in containerwoningen aan de rand van de stad.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “‘VLUCHTELINGEN IN TIJDELIJKE HUURWONINGEN SCHIEDAM’

 1. Zeer slechte zaak ik vind eerst onze kinderen en jong volwassen die al jaren zoeken naar een woning zoeken en gewoon maar geen. Kans krijgen dit neem ik zeer kwalijk

 2. Slechte zaak denk eens eerst aan onze kinderen en kleinkinderen die
  Jaren op een wachtlijst staan om in aanmerking te komen voor een woning

 3. Te gek voor woorden.
  Mijn ouders, Rotterdammers, waren in de oorlog vluchteling in eigen land, doordat Nazi-Duitsland zonodig Rotterdam moest bombarderen.
  Voor deze mensen werden noodwoningen gebouwd voor ‘enkele’ jaren. Witte Dorp in Rotterdam en de Babberspolder in Vlaardingen. Hier moesten mijn ouders met 6 kinderen wonen. Die enkele jaren werden tientallen jaren. Ondanks armoede en kleine woningen waren deze bewoners de gemeente en overheid dankbaar, ze hadden tenminste een dak boven hun hoofd. Vrijwel hetzelfde geldt voor de Molukkers, hard gevochten voor Nederland en gevlucht naar Nederland en in kampen opgesloten worden als crimineel.
  Hedendaagse ‘vluchtelingen’ hebben nooit wat voor Nederland betekend, op een enkele uitzondering na, gaan ze ook nooit wat betekenen. De meeste zijn gelukzoekertjes, zoals is bewezen. Met de echte vluchteling heb ik geen probleem mee, maar die eisen ook geen nieuwbouwwoning, veroorzaken geen overlast, hebben snel een baan, spreken snel Nederlands en willen indien mogelijk, snel terug naar hun eigen land.

  Maar helaas veel klagers over toewijzing van woningen aan gelukzoekertjes, en terecht. Laat je stem horen in maart 2021. Als de verkiezingen tenminste doorgang mogen vinden.

 4. Voed de kids dan maar zo op dat ze een huis kopen, die huurhuizen bereiken ze toch niet vóór hun pensioendatum. De betaalbare huurhuizen worden toch alleen uitgegeven aan gelukszoekers. Ik ben blij dat geen van mijn kinderen hoeft te huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *