Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLUCHTELINGEN IN CONTAINERWONINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er wordt plaats gemaakt voor de huisvesting van vluchtelingen  in de ruim driehonderd containerwoningen op het voormalige Unileverterrein in Vlaardingen. Zo veel wordt duidelijk uit de beantwoording door wethouder Ivana Somers (Leefbaar Vlaardingen) van vragen vanuit de raadscommissie. De wethouder had het eerder al over huisvesting voor dak- en thuislozen. Somers: “We hebben dat gemaximeerd op zo’n 20 woningen met begeleiding. En eventueel ook tijdelijke huisvesting voor statushouders (vluchtelingen, red.) die gelijk gezinshereniging aanvragen”, bekent de wethouder.

Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) over de containerwoningen: “Dit is wel een bijzondere ontwikkeling. Die eigenlijk voor Vlaardingen een heleboel meerwaarde gaat creëren.”
Wel uitgesloten van een containerwoning op het terrein zijn arbeidsmigranten. Somers: “Hier geldt dat er een minimale huurovereenkomst is van 4 maanden. Daarmee sluit je eigenlijk arbeidsmigranten voor de short stay al uit. Dat is een bewuste keuze.”

De wethouder benadrukt dat Vlaardingers voorrang krijgen. Somers: “En het zit ook nog steeds in de planning dat er gewoon een beheerder komt. Het is zeker niet in het voordeel van de ontwikkelaars daar, dat het een Bijlmer 2.0 gebied wordt. Men wil juist alles op alles zetten dat dat vooral niet gaat gebeuren. Men wil er ook duurdere koopwoningen realiseren.”

Om bezwaarmakers tegen de containerwoningen voor te zijn heeft het gemeentebestuur vorige maand niet ingestemd met het doorlopen van de voorgestelde verkorte procedure (kruimelgevallenregeling), maar het zo snel mogelijk doorlopen van een reguliere afwijkingsprocedure. De kruimelgevallenregeling biedt in potentie tijdwinst, maar burgemeester en wethouders denken dat de risico’s ook groter zijn, vanwege de kans op bezwaren vanuit de omgeving. De gemeente en de ontwikkelaar zijn gebaat bij een proces waarbij in ieder geval de gevolgde Ruimtelijke Ordening-procedure geen discussie oplevert.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “VLUCHTELINGEN IN CONTAINERWONINGEN VLAARDINGEN

 1. Aub dan ook camara’, beveiliging, begeleiding, schoonmaak etc etc bij het Deltahotel, Maasboulevard etc.
  Nu al overlast. Zeker in de avond.
  Bij het uitlaten van mijn hondje heb ik helaas al enige nare ervaringen opgedaan. Ik vermijd deze plek nu.
  Terwijl ik er woon.
  Vlgs mij is dat niet de bedoeling.

 2. Vluchtelingen!! Ik vind dat daklozen en kwetsbaren en in Nederland wonenden voor gaan. Waarom vluchtelingen in Vlaardingen!? Er is al een groot tekort aan sociale huurwoningen. Onze grootouders konden in WO2 ook niet vluchten, toch?

 3. Schandalig ten eerste..zoveel jongeren die nog gedwongen bij hun ouders wonen, vrouwen die geestelijk of gewoon mishandeld worden en niet weg kunnen omdat er geen nood onderdak voor ze is..ja..misschien tussen de imigranten..net als mn zusje in Haarlem.. woont ook in zo n container..ze wordt voordurend lastig gevallen en voelt zich er niet veilig…. waarom nu weer…t gaat al zo slecht met Vld!

 4. Vlaardingen wordt het rioolputje van de regio. Ze willen met het geld wat ze krijgen voor de opvang van vluchtelingen de schuld die ze hebben verkleinen. Zwervers uit Team Maassluis en Schiedam opvangen. Poolse arbeiders in en tussen Nederlandse gezinnen huisvesten. Bedrijven en ondernemers zijn op de vlucht uit Vlaardingen . Kijk maar op het Liesveld een stad als Vlaardingen met 72000 inwoners heb niet eens een KPN winkel moet je naar Schiedam. Vooral doorgaan zo het is al geen leefbaar Vlaardingen meer.

 5. Het wordt dadelijk wegvluchten uit Vlaardingen! Wat een zooitje maakt onze stad er van… Geef de dak en thuislozen eerst eens een kans…en dan pas de gelukzoekers….ehh vluchtelingen 🤬

 6. Nog meer criminelen in Vlaardingen. Wat een beleid. Haal maar binnen dat tuig. Ze komen er over een paar jaar wel achter dat dit besluit verkeerd was.

 7. In een stad waar men niet eens weet hoeveel schuld men heeft moet men geen kwetsbare groepen onderbrengen. Zelfs het asiel controleert of een beest wel naar een goed tehuis gaat. De tuin van Willem en Máxima lijkt mij een betere plek.
  Mvg Henk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *