Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLUCHTELINGEN IN CONTAINERS VLAARDINGEN: ‘GOED VOOR INTEGRATIE’

VLAARDINGEN- Het onderbrengen van vluchtelingen in Vlaardingse containerwoningen is goed voor hun integratie. Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) verkondigt dat tijdens de raadscommissie. Bovendien zou het om een kostenbesparing gaan, wanneer vluchtelingen gelijk gezinshereniging aanvragen. Somers: “Zodat je niet de dubbele kosten weer hebt voor de herinrichting van zo’n woning. Dus ook met die ogen hebben we gekeken. En juist ook om gelijk mensen te kunnen laten integreren in een hechte gemeenschap, want dat is het daar ook.”

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) hanteert voor de inrichtingskosten voor vluchtelingen een bedrag van maximaal 3.000 euro voor een alleenstaande. Een echtpaar heeft volgens het Nibud genoeg aan 4000 euro, plus 500 euro per kind. Kamerbewoners kunnen toe met 1.500 euro.

Om bezwaarmakers tegen de containerwoningen op het voormalige Unileverterrein in Vlaardingen voor te zijn heeft het gemeentebestuur vorige maand gekozen voor het zo snel mogelijk doorlopen van een reguliere afwijkingsprocedure. Burgemeester en wethouders vrezen bezwaren vanuit de omgeving. De gemeente en de ontwikkelaar zijn gebaat bij een proces waarbij in ieder geval de gevolgde Ruimtelijke Ordening-procedure geen discussie oplevert.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “VLUCHTELINGEN IN CONTAINERS VLAARDINGEN: ‘GOED VOOR INTEGRATIE’

  1. En kan die Wethouder ‘Leefbaar’ aangeven hoeveel ISIS terroristen daarbij zitten???? En hoeveel ‘ex kindsoldaten’ uit Afrika????

    Mensen, onze ‘volksvertegenwoordigers’ zijn volksverraders geworden. We staan met de rug tegen de muur. Willen wij als inheemse bevolking nog een toekomst in ons eigen land, dan moeten wij die zelf veilig stellen. Want onze politici en media gedragen zich nu openlijk als onze vijand.

    PS er komt een GENOCIDE aan. En wij zijn het doelwit.

  2. Ben geen racist maar hier ben ik het echt niet mee eens. Zijn de omwonenden ingelicht? Nee …. Wonen daar ouderen voor hun rust, een nieuwe woonwijk met gezinnen. Een hotel. Een restaurant. De Boulevard en daar komen dan asielzoekers wonen…….Nee een heel slecht plan dit!!!!!! Verbieden dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *