Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLIETLAND NIET BIJ GEZONDHEIDSCENTRUM VLAARDINGEN

RESERVE 5 Moederdag Vlietland FotoVLAARDINGEN- De Raad van Bestuur van het Vlietland Ziekenhuis is niet betrokken bij het nieuwe gezondheidscentrum de Emmahof in Vlaardingen. Het is het gemeentebestuur in elk geval niet bekend dat een bepaald onderdeel (de geboortezorg) van het ziekenhuis wordt ondergebracht in de Emmahof. Dat laat het stadsbestuur weten in de antwoorden op schriftelijke vragen van de CU-SGP in Vlaardingen. ‘De aanwezige verloskundigen en de kraamzorg zijn zelfstandigen die hun praktijk respectievelijk kantoor in het pand vestigen’, aldus het college van B en W.

De exacte invulling van het gezondheidscentrum wijkt ook niet af van hetgeen eerder is afgesproken. Voor zover bekend komen in het nieuwe gezondheidscentrum diverse huisartsenpraktijken, een apotheek, therapeuten, kraamzorg, verloskunde en andere disciplines op het gebied van zorg.

Het totaal verhuurbare vloeroppervlakte van het gezondheidscentrum bedraagt 2.900 vierkante meter en hiervan is volgens de initiatiefnemers 100 vierkante meter nog niet verhuurd.

Het Vlietlamd Ziekenhuis liet eerder weten graag mee te werken aan de wens van huisartsen om een prikpunt voor bloedonderzoek op te nemen in het nieuwe gezondheidscentrum Emmahof. “We gaan met elkaar andere mogelijkheden van diagnostiek verkennen”, meldde het ziekenhuis over de samenwerking met de Emmahof. “We verkennen zogenaamde substitutie- en anderhalvelijnszorgmogelijkheden. Dat zijn vormen van zorg die niet per sé in een ziekenhuis hoeven worden aangeboden, maar waarbij bijvoorbeeld de kennis van een specialist of betrokkenheid van het ziekenhuis voor de huisarts wel gewenst of noodzakelijk is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *