Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLIETLAND BEVESTIGT SAMENWERKING EMMAHOF VLAARDINGEN

vlietland ziekenhuisVLAARDINGEN- Franciscus Gasthuis & Vlietland wil graag meewerken aan de wens van huisartsen om een prikpunt voor bloedonderzoek op te nemen in het nieuwe gezondheidscentrum Emmahof in Vlaardingen. Het Schiedamse ziekenhuis heeft geen plannen om een deel van de geboortezorg of de Huisartsenpost bij de Emmahof onder te brengen, zo laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten.

“De patiënt kan na een bezoek aan de huisarts bij de Emmahof direct geprikt worden. Hij of zij hoeft dan niet ergens anders naar toe. Dat doen wij op meer locaties in de regio. Bijvoorbeeld onze poliklinieklocatie in Maassluis, maar ook bij andere huisartsen in Schiedam of Vlaardingen”, aldus het Vlietland Ziekenhuis.

De fractie van de CU-SGP heeft raadsvragen gesteld over de samenwerking tussen de Emmahof en het Vlietland Ziekenhuis. Het vermoeden bestaat bij de CU-SGP dat een bepaald onderdeel, de geboortezorg of de Centrale Huisartsenpost, van het Vlietland Ziekenhuis wordt ondergebracht in het nieuwe Vlaardingse gezondheidscentrum. Ook de naam van Mark Jansen (lid van de Raad van Bestuur bij Franciscus Gasthuis & Vlietland) zingt hierbij rond. De woordvoerder bij Franciscus Gasthuis & Vlietland bevestigd zijn betrokkenheid niet.

“We gaan met elkaar andere mogelijkheden van diagnostiek verkennen”, meldt het ziekenhuis over de samenwerking met Emmahof. “We verkennen zogenaamde substitutie- en anderhalvelijnszorgmogelijkheden. Dat zijn vormen van zorg die niet per sé in een ziekenhuis hoeven worden aangeboden, maar waarbij bijvoorbeeld de kennis van een specialist of betrokkenheid van het ziekenhuis voor de huisarts wel gewenst of noodzakelijk is.”

De Emmahof wordt gevestigd in het voormalige kantoor van de gemeente Vlaardingen aan de Hoflaan. Het gezondheidscentrum gaat per 2018 open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *