Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLEERMUIZEN VERHINDEREN BOUW SPORTHAL VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- De mogelijke aanwezigheid van vleermuizen vertraagt de bouw van de nieuwe sporthal aan de Claudius Civilislaan in Vlaardingen-West, meldt wethouder Bart Bikkers (VVD) in een brief aan hand- en korfbalvereniging Twist. Naar verwachting kan de bouw op zijn vroegst starten in 2021. De nachtdieren huizen mogelijk in de twee gymzalen naast het College VOS, die eerst gesloopt moeten worden.

Vleermuizen zijn beschermde diersoorten en het verstoren, vangen, doden, hun verblijfplaats vernietigen of onbereikbaar maken is bij wet verboden. Experts onderzoeken dit jaar of er daadwerkelijk vleermuizen aanwezig zijn in de gymzalen. Hun onderzoeksrapport is klaar in oktober 2020.

Zijn er geen vleermuizen aanwezig, dan worden de gymzalen snel gesloopt en kan de nieuwe sporthal aan de Claudius Civilislaan halverwege 2021 klaar zijn. Wanneer er wel vleermuizen worden aangetroffen, dan moet de gemeente een ontheffing aanvragen bij Haaglanden. Hierdoor kunnen de gymzalen waarschijnlijk een half jaar later gesloopt worden.

De gemeente is daarnaast druk met het voorbereidingen van de bouw, om na ontvangst van de resultaten van het vleermuizenonderzoek in oktober 2020 direct in actie te kunnen komen.

Bikkers: ‘Het is jammer dat we nog even moeten wachten totdat de nieuwe sporthal klaar is, tot die tijd moeten jullie nog gebruik blijven maken van de oude Westwijkhallen.’

De eerste berichten over tegenslagen rond de nieuwe sporthallen in Vlaardingen-West doken afgelopen week op. Door de gemeente is 97.000 euro extra uitgegeven voor het gebruik van gymnastieklocaties voor het basisonderwijs in Vlaardingen, omdat de hal aan de Claudius Civilislaan nog niet is opgeleverd. De exploitatie van bedrijfsruimtes voor horeca rondom de nieuwe Erasmushal loopt ook minder soepel dan gedacht. Er staan nog altijd units leeg.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *